EURO 2016

Nevetséges! Magyar védőpáros a rémálomcsapatban

Joe Hart védi a kaput, de a védelem közepére a Videoton két válogatott hátvédje került.

Joe Harttal, Kokorinnal, Szmolnyikovval és Zlatan Ibrahimoviccsal egy csapatban szerepelni mindig nagy elismerés. Azaz majdnem mindig, a WhoScored oldala ugyanis összeállította az Eb legrosszabb csapatát, ahol is az angol potyakapus előtt a Juhász Roland-Lang Ádám bekkpár áll.

Az átlagosztályzatok alapján egyébként messze az Eb legrosszabb játékosa Joe Hart lett, ő még a 6.00-s pontszámot sem érte el azok között, akik legalább három mérkőzésen kezdtek. A Manchester City kapusát pedig az az Alekszandr Kokorin követi, aki az Eb-kudarc után ötszáz pezsgővel ünnepelt egy monacói bárban csapattársával, Mamajevvel. Utólag mindkettejüket az ifikhez száműzték.

A hatharom.com csapata szenzációs számokkal zárta az Eb-t, aki velünk tartott, hatalmasat kaszált. Íme a részletek és a statisztikák.

A Videoton bekkpárjának beválasztása azt tekintve talán nem olyan meglepő, hogy mindketten kezdtek azon a két mérkőzésen (Portugália, Belgium), amikor a magyar válogatott több olyan gólt is kapott, amelyet kapitális védelmi hiba előzött meg. Azonban véleményük szerint az Eb egyik meglepetéscsapatából nem illene senkit egy lapon említeni a lebőgő angol válogatott játékosaival vagy éppen a motiválatlan oroszokkal. Ráadásul az Eb-n egyedüliként gólt sem szerző ukránok nem delegálnak egyetlen embert sem a csapatba.

Az oldal álomtizenegyébe egyébként magyar játékos nem fért be, ellenben találunk svájcit, olaszt, portugált, németet, illetve két-két franciát, walesit és belgát. A legnagyobb átlagosztályzatot Gareth Bale kapta, 8,2-t.

Az Eb álomcsapata
Courtois (Belgium) - Srna (Horvátország), Schär (Svájc), Chiellini (Olaszország), Guerreiro (Portugália) - De Bruyne (Belgium), Kroos (Németország), Ramsey (Wales), Payet (Franciaország) - Griezmann (Franciaország), Bale (Wales)