EURO 2016

Sir Alex Fergusonék nem tartották sokra Gera gólját

Bár a szurkolók szavazatai alapján Gera Zoltán lőtte az Európa-bajnokság legszebb gólját, az UEFA 13 fős ad hoc bizottsága a legjobb 10-be sem tette a magyar középpályását portugálok ellen szerzett találatát.

Az európai szövetség 13 szaktekintélyt kért fel a franciaországi Európa-bajnokság legszebb góljának megválasztására: Sir Alex Ferguson, Alain Giresse, David Moyes, Packie Bonner, Mixu Paatelainen, Savo Milošević, Peter Rudbæk, Gareth Southgate, Thomas Schaaf, Jean-François Domergue, Ginés Meléndez és Jean-Paul Brigger közösen állította össze a torna 10 legszebb találatát.

Bár az UEFA honlapján megtartott szurkolói szavazáson Gera Zoltán Portugália ellen szerzett gólja lett a győztes, a szakemberek a legjobb 10-be sem tették a Fradi játékosának gólját, Cristiano Ronaldo viszont kétszer is felkerült a listára.

Sir Alexék a torna legszebb góljának Xherdan Shaqiri ollózását látták, majd Robson Kanu a belgák elleni gólja illetve Dimitri Payet Románia ellen szerzett találata végzett az élen.

Az UEFA által választott 10 legszebb találat
1. Xherdan Shaqiri (SVÁJC-Lengyelország)
2. Hal Robson-Kanu (WALES-Belgium)
3. Dimitri Payet (FRANCIAORSZÁG-Románia)
4. Marek Hamšík (SZLOVÁKIA-Oroszország)
5. Cristiano Ronaldo (PORTUGÁLIA-Magyarország)
6. Éder (PORTUGÁLIA-Franciaország)
7. Antoine Griezmann (FRANCIAORSZÁG-Izland)
8. Cristiano Ronaldo (PORTUGÁLIA-Wales)
9. Eden Hazard (BELGIUM-Magyarország)
10. Romelu Lukaku (BELGIUM-Írország)