NBA

Egy meccs dönt a bajnokról

Hetedik mérkőzésre kerül sor a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers között hétfő hajnalban.

Újabb sima győzelmet aratott a Cleveland Cavaliers a Golden State Warriors fölött az NBA nagydöntőjében. Péntek hajnalban LeBron Jamesék hazai pályán harcolták ki a mindent eldöntő hetedik mérkőzést, ami már önmagában szép teljesítmény, hiszen a címvédő 2-0-ra és 3-1-re is vezetett ellenük.

Igencsak pikáns lenne, ha a Golden State innen elbukná a bajnoki címet, hiszen a főcsoportelődöntők során éppen az oaklandi gárda volt az, amely 1-3-ról megfordította a párharcot az Oklahoma City Thunder ellen - ezzel pedig ők lettek a tizedik csapat, amely 1-3 után képes volt három meccset zsinórban behúzni. Ezt leszámítva sem a Warriors, sem pedig a Cavs nem volt érintett ilyen jellegű fordításban.

A fogadóirodáknál egyértelműen Steph Curryék a favoritok, a Cleveland sikere még úgy is közel két és félszeres pénzt fizetne, hogy az utolsó két meccset összesen 29 pont különbséggel nyerték meg. Külön érdekesség, hogy a döntő hat mérkőzése eddig egyaránt nagyon sima volt, a legszorosabb csatára a negyedik meccsen került sor, ekkor 11 ponttal nyert hazai pályán a Golden State, míg a párharc átlagos pontkülönbsége 19,67.

Melyik csapat nyeri a hetedik mérkőzést és ezzel a bajnoki címet?
   
Golden State Warriors Cleveland Cavaliers
1.45 2.45

Lehet, hogy éppen emiatt lesz végre izgalmas és szoros a mindent eldöntő találkozó?