NBA

Kétszer nem hibázik a Warriors - tippek az NBA-rájátszásra

Houstonban 20 éve nem jutottak el idáig, visszaszerezték a hazai pálya előnyét is - Durantéket ez aligha fogja zavarni.

fotó: USA Today

Miután a negyedik meccset hazai pályán 95-92-re elbukta a Golden State Warriors, újra Houston felé veszi az irányt, hogy a game 5 keretében visszavágjon a James Harden által vezérelt Rocketsnek.

Fogadás a győztesre    
Houston Golden State
1.75 1.85
Fogadási határidő: 03:00

Az oaklandi csapatot mióta Steve Kerr irányítja, minden évben vezeti a ligát az asszisztok számában és amikor hatékonyan járatják a labdát, akkor szinte lehetetlen legyőzni őket. Ennek fényében nem meglepő, hogy nyertes meccseiken átlagban kicsivel több mint tíz asszisztot osztanak ki (29.1), mint a veszteseként (19.0).

14 gólpasszal negatív szezoncsúcsot döntöttek a negyedik meccsen - az első két negyedben 3-3, a mindent eldöntő negyedikben pedig csupán 1-et osztottak ki!

A Rocketsnek tehát sikerült lelassítania a támadásaikat és egyéni hibákra késztetni a sztárokat, ez azonban aligha fordult elő kétszer egymás után az utóbbi években. 

Statisztikák
GSW HOU
58-24 65-17
2nd in West 1st in West
PTS: 110.4 (1st) PTS: 107.7 (4th)
REB: 46.8 (2nd) REB: 43.5 (7th)
AST: 26.2 (2nd) AST: 19.9 (12th)

Houstonban nagyon rég óta várnak erre a pillanatra, hiszen egészen 1998-ig kell visszamennünk, hogy hasonló jelentőségű párharcra bukkanjunk. Akkor a konferencia-döntőben a utahi John Stockton saját közönségük előtt vetett véget az álmaiknak a Compaq Centerben.

Nos, a feladat két évtized után ismét adott, ám a parádés negyedik meccsen mutatott intenzív védekezést a GSW halál-kezdője ellen aligha lehet kétszer megismételni. Igaz, hogy Klay Thompson és Andre Iguoadala is kisebb sérülést szedett össze, de így is a pályára várhatók, sőt ha kell, akkor a 'Hamptons 5' 40+ percet is lenyom a győzelem érdekében a sorsdöntőnek is nevezhető összecsapáson.
 

  • Tipp - Golden State - 2.5 @2.05