NBA

Kijöttek a szorzók az NBA-nagydöntőjére

Hétfő éjjel a GSW jutott be a döntőbe, ahol zsinórban negyedszer a Cavsszel meccsel majd. Utóbbi óriási underdog.

Here we go again... fotó: Bleacher Report

A nyugati-döntő hetedik meccsének félidejében a címvédő Golden State Warriors szénája nem állt túl jól. Két negyed alatt 11 pontos hátrányba kerültek és nem találták a játékukat - addig a pontig tökéletesen működött a Houston mesterének, Mike D'Antoninak a taktikája. Curry és társai letargikusnak, enerváltnak tűntek és sokan talán elhitték, hogy a hazaiak túljuthatnak minden idők egyik legerősebb csapatán.

Aztán jött a szokásos forgatókönyv és az oaklandi gárda ismét megcsinálta, amit már számtalanszor az utóbbi években. A harmadik negyedben magasabb fokozatra kapcsoltak, ami aligha volt meglepő, hiszen a Dubs Steve Kerr irányítása óta stabilan a liga legjobb 3rd QTR-t produkáló csapata az NBA-ben. Győzelmükhöz persze a Rockets is óriási segítséget nyújtott, hiszen

a zsinórban 27 kihagyott hárompontos kísérletükkel NBA rekordot döntöttek!

Külön pikantéria, hogy az alapszakaszban Hardenék megdöntötték a 82 meccsen dobott legtöbb tripla rekordját. Szinte már kínos volt nézni, ahogy a folyamatos próbálkozások befuccsolnak - végül 44/7-et dobtak és az utolsó 30 kísérletből csak egy ült. 

You know what they say, you live by the three you die by the three!

Ahogy azt már korábban írtam, a nyugat győztese lett a döntő esélyese, ám ilyen rég nem látott különbségre nem számítottam. A nyitó oddsok alapján @1.09-et fizet csupán a Warriors, míg @7.00-szerest a Cavaliers végső győzelme, ami a sportsoddhistory.com 16 éves fennállása óta a legnagyobb különbség a nagydöntőben.

Ki nyeri az NBA-t?
   
Golden State  1.09
Cleveland  7.00

Kijöttek az első meccs szorzói is, ahol Steve Kerr csapata 12 pontos favoritnak számít. Erre legutóbb a 2001-es döntőben volt példa, akkor a csúcson lévő Kobe Bryant vezérelte Los Angeles Lakers volt a szuper esélyes az Alan Iversonnal felálló Philadelphia 76-ersszel szemben az első meccsen. Érdekesség, hogy akkor Iversonék behúzták a derbit.

Game 1    
Golden State Cleveland
1.07 5.50
Fogadási határidő: 06.01. 03:00

Persze az underdogoknak néha néha sikerül nyernie, elég csak a Vegas Golden Knights-ra gondolni az NHL-ben... Ám ahhoz, hogy sansza legyen a clevelandi fiúknak, LeBron Jamesnek minden bizonnyal az összes találkozón történelmit kell alakítania, hiszen az őt körülvevő társak aligha lehetnek meccsben a GSW szupersztárjaival.

A döntő összes meccsével külön beharangozóval jelentkezem itt, a hatharom.com-on, parnteroldalunkon, a tipkings.com-on pedig tippelhettek rájuk!