NBA

A Warriors megadhatja az alaphangulatot - tippek az NBA-nagydöntőre

Papiron 16 éve nem volt ennyire egyoldalú döntő. LeBron James zsinórban negyedszer találkozik Curryvel.

Pénteken magyar idő szerint hajnali három órától a világ kosárlabdarajongóinak szeme az oaklandi Oracle Arenára szegeződik, ahol az NBA Finals első meccsén megkezdi a küzdelmet a nyugati második seed a keleti negyedikkel.

Ismerős arcok néznek újfent farkasszemet a sport legnagyobb presztízsű színpadán. fotó: Casino Com

A hullámvasútra hasonlító főcsoport-döntők után a semleges szurkolók nagy részének bánatára ismét összejött a Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers finálé. A két csapat a bajnokság rajtja előtt is a legnagyobb esélyese volt a Finals-nek és hasonlóan rögös úton jutottak el végül oda.

Fogadás a győztesre    
Golden State Cleveland
1.08 5.75
Fogadási határidő: 03:00

A nagyobb, bár nem óriási meglepetést a Cavs szolgáltatta, amely a regular season egy pontján úgy tűnt, hogy lehet még a playoffsba se jut be. Februárban a fél csapatot lecserélték és James is összekapta magát - végül negyedik legjobbként jutott a rájátszásba.

A két csapatnak egyaránt a főcsoport-döntő volt a legnagyobb feladat. Egyaránt 3-2-es hátrányból kapaszkodtak vissza, a Cavs ráadásul úgy, hogy a Celtics 2-0-ás vezetésből a legutóbbi 37 párharcán továbbment. A Warriors is megszenvedett az alapszakasz-győztes Houstonnal, ám a mágikus harmadik negyedeiknek köszönhetően hét meccsen csak-csak beverekedte magát a Finalsbe.

A Warriors mutatója a playoffsban 8-1 otthon, a Cavaliers pedig 4-4-et tud felmutatni idegenben!

Clevelandi részről természetesen James viszi a szalagcímeket, aki 15. szezonját tapossa a ligában és zsinórban nyolcadszor jut be a Finals-be. A 33 éves játékos az idei rájátszásban 34 pontot, 9.2 lepattanót és 8.8 asszisztot átlagol és a csapat egyetlen reménye egyértelműen benne rejlik. Kevin Love játéka továbbra is kérdéses, de a második meccsre már valószínű, hogy visszatérhet - neki, George Hillnek, Tristan Thomsonnak és Kyle Korvernak is nagyot kell alakítania, ha minden idők talán legtehetségesebb csapata ellen nem akarnak a tavalyihoz hasonló módon - azaz simán (4-1) - pihenőre menni.

Game 1—Csütörtök, Május 31: Cavaliers @ Warriors
Game 2—Vasárnap, Június 3: Cavaliers @ Warriors
Game 3—Szerda, Június 6: Warriors @ Cavaliers
Game 4—Péntek, Június 8: Warriors @ Cavaliers
*Game 5—Hétfő, Június 11: Cavaliers @ Warriors
*Game 6—Csütörtök, Június 14: Warriors @ Cavaliers
*Game 7—Vasárnap, Június 17: Cavaliers @ Warriors

Kattints a képre és tippelj a döntőre!

A Cavs talán legnagyobb félelme, hogy a szezon során pont ellentétes tendencia alakult ki a gárdában, mint a GSW-nél. A harmadik negyedben ugyanis hajlamosak kicsit leülni - ők inkább az első félidőben szoktak brillírozni. Tyronn Lue mester nem csoda, hogy aggodalmát fejezte ki ezzel kapcsolatban.

Figyelembe véve, hogy elég rosszak voltunk az utóbbi időben a harmadik negyedekben, különösen oda kell rá figyelnünk, hogy szünet után, hogy jövünk ki. A Warriors a védekezésben is nagyobb fokozatra kapcsol ilyenkor és rengeteg gyors indítást eszközöl a szerzett labdákból.

A lényeg, hogy ne adjunk el sok labdát, mert tudjuk, hogy milyen dinamikusak a lerohanásaik."

Az alapszakasz során mindkét meccsüket behúzta a Warriors. A karácsonyi meccsen Curry sérült volt és a Cavsban még Wade, Isiah Thompson valamint Crowder játszott LeBron mellett - így is lehozta a meccset a Dubs.

A tehetségbeli különbség a két gárda döntői között egyértelműen az idei döntőben a legnagyobb!

A bukikhoz hasonlóan sokan teljesen leírják LeBronékat és unalmasnak, egyoldalúnak titulálják a párharcot. Még ha így is van, ami szép az egészben, hogy ha a "legrosszabbra" készülünk, akkor csak jól jöhetünk ki a következő két hétből. Márpedig az élsport nem egyszer bizonyította az utóbbi időben, hogy csodák és meglepetések igenis léteznek - immár fölösleges azon zsörtölődni, hogy mi lett volna, ha...

Szimplán élvezzük a csúcsminőségű kosárlabdát amíg tehetjük, hiszen a következő alapszakaszig jó sokáig kell még várni.

 

- Tipp - Golden State pontszám - 113.5+ @1.80