NBA

Újabb overt húzunk be nyugaton - tippek az NBA-rájátszásra

A Houston a kiesés szélére sodródhat, ha nem sikerül visszaszereznie a hazai pálya előnyét. Újabb őrült meccs várható.

Curry nagyon belendült vasárnap. fotó: AP

Kedden éjszaka magyar idő szerint hajnal 3-kor rendezik az NBA nyugati főcsoport-döntőjének negyedik meccsét az oaklandi Oracle Arenában.

A Houston Rockets vasárnap ismét áldozatául esett a címvédő Golden State Warriorsnak, a párharc harmadik meccsén 126-85-re maradtak alul. A GSW a 41 pontos különbséggel franchise rekordot döntött a playoffban és egy 70 éve álló csúcsot adott át a múltnak.

Bár jól kezdte a meccset a Rockets,mégsem tartott sokáig megtörni őket, az első negyed végén 11-0-ás runnal adta meg az alaphangulatot a Stephen Curry vezérletével lehengerlő sikert arató együttes. Curry 35 ponttal zárta a találkozót, amiből 18-at (7/7) szórt a harmadik játékrészben.

 A "Hamptons 5" (Curry, Durant, Green, Igoudala, Thompson) ellenállhatatlanul és hihetetlen tempóban játszott, 17 perc leforgása alatt 52 pontot szórtak.

Védekezésben is igen odapakolták magukat, hiszen 100 támadásból 88 pontra szorították Hardenéket, akiknek eddig ez a mutatója 109.6 volt a rájátszásban. A Rockets mestere szerint nem voltak elég kemények. "Egyik dolog vezetett a másikhoz. Nagyon puhány módon játszottunk, ezt nem teheted meg ezekkel a srácokkal, mivel kiváló kosarasok." - mondta D'Antoni.

A párharc egyik kulcsfaktora továbbra is az eladott labdákból és védőlepattanókból indított kontratámadások, amelyek fontosságát az alábbi ábra kiválóan szemléltet.

fotó: Synergy Sports

Erősen a Houston ellen szól az alábbi statisztika is.

Az NBA történelme során a konferencia-döntőkben a 2-1-re elhúzó csapatok 79 százalékban jutottak a döntőbe, a 3-1-re vezetők pedig 93 százalékban!

Hiába tehát a győztes alapszakasz D'Antoni fiainak, ha nem tudják behúzni a kedd éjjeli meccset, akkor aligha marad esélyük a Larry O'Brian-trófea magasba emelésére. A line-t -8.5 pontra húzták meg a bukik, amelyet könnyen lehet, hogy túlszárnyalnak Duranték, ám ha kicsit összekapja a támadását a Houston, akkor kedden inkább az over 223.5-ben lehet a nagyobb value.

 

  • Tipp - Pontszám 223.5 - több @1.75