EURO 2016

Szenzációs győzelem, lenulláztuk Ausztriát

  • hatharom.com

Óriási sikert aratott a magyar labdarúgó válogatott első Európa-bajnoki meccsén. Szalai Ádám és Stieber Zoltán góljaival 2:0-ra győztük le Ausztriát az F-csoport nyitómérkőzésén.

Az osztrákok nagy elánnal kezdték a mérkőzést, a nyugati szomszédaink legnagyobb sztárja, Alaba mindössze harminc másodperc elteltével 20 méterről zúgó kapufát rúgott. Az első percek nyomását kibírva a magyar válogatott érett játékkal rukkolt elő. Szervezetten védekeztünk, a kapufát leszámítva nem tudtak nagy helyzetet kialakítani az osztrákok az első félidőben. Nekünk sem volt túl sok lehetőségünk az első játékrészben, a legnagyobb ziccerünk a hajrában adódott, amikor Kleinheisler remek kiugratása után Dzsudzsák lőtt mellé jobbal.

A második játékrész elejét újra megnyomták az osztrákok, azonban Bernd Storck tanítványai szinte hiba nélkül játszottak. A 65. percben egy remek Kleinheisler-Szalai összjáték végén utóbbi becsúszva Almer hasa alatt juttatta kapuba a labdát.

Két perccel a gólunk után Dragovic egy buta szabálytalanság után megkapta második sárga lapját, és ezzel a kiállítás sorsára jutott, emberhátrányban pedig esélyt sem adtunk nyugati szomszédainknak. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket az elfáradó osztrákok ellen, majd a 87. percben egy kontrával megadtuk a kegyelemdöfést. A csereként beálló Priskin tért ölelő átadással hozta ziccerbe a szintén csereként pályára lépő Stiebert, aki jobbal klasszis mozdulattal emelte a kapuba a labdát a kifutó Almer fölött.

Nagyszerű sikert arattunk, győzelmünk előzetesen a meglepetés kategóriába tartozott, a kezdés előtt már közel hatszoros pénzt fizettek a fogadóirodák Szalaiék győzelmére. A meccs képe alapján azonban teljesen megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot, és jó helyzetből várjuk az Izland elleni szombati összecsapást.

Az osztrák-magyar mérkőzés élő közvetítését itt találod!
[2148258] 2016-06-14 18:00:00 Ausztria - Magyarországx;
161819
euro-2016