Manchester United

Mata és Blind lehetnek Mourinho első áldozatai

A hírek szerint a portugál tréner nem tart igényt sem a holland bekkre, sem pedig a spanyol középpályásra.

José Mourinho Manchesterbe költözésével nagy jövés-menés kezdődhet el a Unitednél, köztudott ugyanis, hogy a portugál mester minden állomáshelyén ragaszkodik elveihez, nem hódol be a tulajdonosok, avagy a nép akaratának. A sejthető sztárigazolások mellett azonban távozókra is lehet számítani, márpedig egyáltalán nem lenne meglepő, ha Daley Blind és Juan Mata közöttük lenne.

Mata bajban...

Ami a spanyol középpályást illeti, ismerhetik már egymást a felek, hiszen Mourinho egyszer már eladta Matát, amikor a Chelsea-nél dolgozott. 2014 januárjában ugyanis 33.5 millió fontért megvásárolta a United a spanyol futballistát, noha hat hónappal korábban megválasztották az év Chelsea-játékosának. Mata játékstílusa és taktikai felkészültsége azonban nem egyszer okozott feszültséget mester és tanítványa között, így nem csodálkozhatunk azon, ha Mata tényleg távozik Angliából, esetleg visszatér Hispániába.

Mourinho mindig is preferálta a magas, gyors, erős középső védőket (Varane, Zouma), ez pedig nem éppen jellemző a 180 centis, 70 kilós Daley Blindre. A holland bekk ráadásul igen harsányan ki is állt egykori trénere, Louis van Gaal mellett. "Mindig jól kijöttünk, szerettem volna, ha tovább tart a közös munkánk. Az utolsó hat hónapban azonban nem kezelték őt illő módon, igazságtalan vádak érték. Több tiszteletet érdemelt volna a United élén. Mindig kiállt értünk, mindig megvédett bennünket, pedig megvolt a maga problémája: napról napra csak azt olvasta az újságokban, hogy bizonyosan kirúgják" - mondta Blind.

A két játékosnak tehát nem áll jól a szénája a Manchester Unitednél, Mata esetében valóban meglepetés lenne, ha Mourinho számítana rá, míg Blindnek talán van esélye, ő ugyanis jó teljesítményt nyújtott idén a Vörös Ördögöknél.