Angol foci

Újabb sztárját veszítheti el Mourinho

Bekövetkezett, amitől leginkább félt José Mourinho, a Southampton elleni bajnokin újabb alapember dőlt ki a sorból.

Hiába próbált tartalékolni a Manchester United, a portugál menedzser azt azért mégsem merte bevállalni, hogy zöldfülű újoncokkal álljon ki, így a Southampton elleni 0-0-ra végződő angol bajnokin jó pár alapember is ott volt a kezdőben.

A Vörös Ördögök számára nem igazán volt érdekes az eredmény, ezért is lehet fájó Mourinhónak, hogy három játékosa is megsérült a találkozón. Juan Matát a 69. percben kellett lecserélnie a Special One-nak, Fellainit pedig a 75. minutumban, de a meccset végig játszó Eric Bailly is összeszedett egy kisebb sérülést, igaz, eltiltása miatt ő amúgy sem léphetne pályára az Európa Liga döntőjében.

Bár a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Mourinho igyekezett megnyugtatni a szimpatizánsokat, egy héttel a stockholmi finálé előtt joggal aggódhatnak a fanatikusok. Mata kiválása különösen érzékenyen érintené a csapatot, hiszen a szezon legjobb United-játékosának tartják a szakemberek, gólpasszai mellet a góljaival is húzóembere a gárdának, a házi rangsorban a 3. legeredményesebb játékos a spanyol.

Mourinho számára már csak azért sem egyszerű a helyzet, mert az EL-döntő előtt még vasárnap vár egy bajnoki is a csapatra, a United a Crystal Palace ellen búcsúzik az Old Trafford közönségétől.

Bár áprilisban a portugál még úgy nyilatkozott, amennyiben érdekeltek lesznek az Európa Liga fináléjában, akkor az U23-as csapatot küldi a pályára, néhány nappal ezelőtt már cáfolta saját magát.

Mindenesetre a fogadók máris el kezdték pakolni a vendégeket, az egyik legnagyobb angol fogadóirodánál a nyitó 1.73-as odds helyett mostanra 2.25-re kúszott fel a hazai kimenetel.

   
Manchester United Döntetlen Crystal Palace
2.20 3.35 3.05
[2490528] 2017-05-24 20:45:00 Ajax - Manchester Unitedx;