Átigazolás

Mata az új klubrekorder a Manchester Unitednél - hivatalos

A Chelsea és a Manchester United szűkszavú közleményben tudatta péntek este, hogy a két klub megegyezett Juan Mata átigazolásáról: a spanyol középpályás a Vörös Ördögöknél folytatja karrierjét.

Fotó: manutd.comNoha pénteken még úgy tűnt, csak a jövő hét elején véglegesíthetik a transzfert, este végül mindkét klub bejelentette a megállapodást a világ-és Európa-bajnok futballista ügyében.

A gyárvárosi együttes kommünikéje szerint az orvosi vizsgálat még hátra van és meg kell egyezniük a 25 éves játékossal a személyi feltételekben - minden bizonnyal ennek nem lesz akadálya. Az átigazolási díjat egyik klub említette, de a United új átigazolási rekorderként köszöntötte Matát. Az angol sajtóban viszont nyílt titok, hogy ez az összeg 37 millió font (45 millió eurót). A korábbi csúcsot Dimitar Berbatov tartotta, a bolgár támadó 2008-ban 30.75 millió fontért érkezett a Tottenhamtől az Old Traffordra

A Kékek menedzsere, José Mourinho tegnapi sajtótájékoztatóján sajnálkozott Mata távozása miatt, noha nem ápolt jó viszont vele. A spanyolt eddigi két szezonjában az Év játékosának választották meg a Chelsea szurkolói, de a tavaly nyáron a Stamford Bridge-re visszatért portugál edzővel nem találta a közös hangot, kiegészítő ember volt a mostani idényben.

Matát 2011-ben 23.5 millió fontért vásárolta meg a Chelsea a Valenciától, vagyis a londoni klub 13.5 milliót keres rajta. A Kékek amúgy már megtalálták az utódját, átigazolták a Baseltől az egyiptomi támadót, Mohamed Szalah-ot.

A Mata-transzferrel a hatharom.com szerint egyik fél sem jár rosszul, ebben a cikkünkben kifejtettük az okokat.

Angliában ezen a hétvégén FA-kupa-fordulót rendeznek, a Manchester United már kiesett a sorozatból. Kedden a Cardiff City látogat lesz a címvédő vendége a Premier League-ben, Mata azon  a meccsen akár debütálhat.

[1474937] 2014-01-28 20:45:00 Manchester United - Cardiffx;