Spanyol foci

Minden idők legjobb meccsének vesztese újra a legjobbak között

A Deportivo Alavés hétvégén kiharcolta a feljutást, ezzel tíz év után jutottak vissza a legjobbak közé.

Hétvégén győzött hazai pályán az Alavés a Numancia ellen, ezzel matematikailag is feljutott a La Ligába. A kék-fehér csapat 2013-ban még a harmadosztályban sínylődött, noha 2001-ben az ő nevükhöz fűződik minden idők talán legjobb focimeccsének vesztes szerepe. Mint emlékezhetünk, a Liverpool az UEFA Kupa-döntőben egy aranygóllal győzte le a baszk gárdát, amely az elmúlt években többnyire csak gyengélkedett a bajnokságban.

Az Alavés elsősorban bravúros idegenbeli teljesítményének köszönhető remek idei szezonját. 20 mérkőzésen 10 győzelem és 3 döntetlen mellett 7-szer kikaptak és annak ellenére övék lett a legjobb mérleg, hogy gólkülönbségük negatív.

A csapatot nem alkotják óriási sztárok, ez onnan is látszik, hogy piaci értékük mindössze a 13. legnagyobb a bajnokságban, a keret átlagéletkora viszont a második legidősebb. A spanyol futball szerelmeseinek leginkább Dani Abalo, Dani Pacheco és Sergio Mora neve lehet ismerős, de egyik játékos sem ér egymillió eurónál többet.

Hétvégén egyébként véget is ér a spanyol bajnokság, ami már biztos, hogy az Alavés feljutott, az Athletic Bilbao B, az Albacete és Llagostera kiesett, ám az egyelőre még kérdéses, hogy a Leganés vagy a Gimnastic csatlakozik-e a baszkokhoz, illetve hogy melyik négy csapat játssza majd a playoffot a feljutásért.

185952
2016-06-04;140