Wimbledon

Maratoni derbik előtt

Az angol nyílt teniszbajnokság pénteki játéknapján megkezdődnek a harmadik fordulós küzdelmek.

ATP Wimbledon, pénteki játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Nick Kyrgios (26) 2.55 Milos Raonic (7) 1.40 13:15
Grigor Dimitrov (11) 1.60 Richard Gasquet (21) 2.05 14:00
Novak Djokovics (1) 1.01 Bernard Tomic (27) 8.50 16:00
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

Pazar derbik várnak ránk a harmadik fordulóban, a nap slágermeccse azonban egyértelműen a Nick Kyrgios-Milos Raonic összecsapás lesz. A két nagy szervás teniszező tavaly a negyeddöntőben találkozott, akkor a vártnál sokkal simábban jutott tovább Raonic. Most aligha lesz ilyen könnyű dolga, hiszen egy éve Kyrgiosban már jó néhány nagy meccs benne volt mire eljutott a legjobb nyolcig, elég csak a Richard Gasquet ellen kilenc meccslabdáról megfordított győzelmére vagy a Rafa Nadal ellen aratott skalpjára gondolni. Érdekes, hogy a bukmékereknél ekkora favorit a kanadai, pedig közel sem nyújtott annyira meggyőző teljesítményt, ami ezt indokolná. Tény, hogy volt egy 233 km/h-s szervája, ami minden idők harmadik leggyorsabb adogatása Wimbledonban, ám ennek ellenére lehet fogást találni rajta fogadóként. Persze nem lesz egyszerű dolga az ausztrálnak, de ugyanez igaz fordítva is. Ha a John Isner-Nicolas Mahut féle rekord nem is forog veszélyben, de egy maratoni meccs várható, a TippmixPro bukmékerei is erre számítanak, 44,5-nél húzták meg a határt.

Látvány szempontjából kihagyhatatlan a két korábbi elődöntős, Grigor Dimitrov és Richard Gasquet összecsapása. Két olyan játékos találkozik, akik egyaránt zseniális egykezes fonákkal rendelkeznek. Jó formát mutattak eddig a torna folyamán, a magyar fogadóirodában a bolgár valamivel esélyesebb, ám soha nem sikerült még a francia riválisát legyőznie, így ez mindenféleképp egy szoros meccset vetít előre.

A top 4 kiemelt közül papíron a címvédő Novak Djokovicsra vár a legnehezebb feladat, hiszen egy korábbi negyeddöntőssel, Bernard Tomical találkozik. Amikor az aussie tehetség 2011-ben eljutott a legjobb nyolcig, akkor ott éppen mostani ellenfele ellen maradt alul, szégyent azonban nem vallott, hiszen fogott egy szettet. Sokkal többen ezúttal sem reménykedhet, Djokovics összeszedetten, jól teniszezett eddig, Tomic viszont már túl van egy ötszettes derbin, és azt nyilatkozta, nem érzi magát a legjobban, a nagy meleg igencsak leszívta már az erejét. Ha nem sikerült összeszednie magát a csütörtöki pihenőnapon, akkor könnyedén a TippmixPro által meghatározott 31,5-ös határ alatt maradhatnak. 

WTA Wimbledon, pénteki játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Sloane Stephens 2.00 Lucie Safarová (6) 1.65 15:30
Serena Williams (1) 1.02 Heather Watson 7.50 18:00
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

A lányoknál kifejezetten izgalmasnak ígérkezik a tavalyi elődöntős Lucie Safarová és az amerikai Sloane Stephens ütközete. Előbbi pazar formának örvend, és bár Stephens személyében egy nem kiemelt játékos lesz az ellenfele, félvállról nem veheti a fiatal tehetséget. Ez látszódik a bukmékerek oddsain is, az amerikai járt már Grand Slam-tornán elődöntőben, és most is meggyőző formát mutatott eddig. Szoros, kiélezett derbi kerekedhet ebből, amelyen nüanszok dönthetnek. 

A világelső Serena Williams két sima meccsen van túl. Mind Babos Timinek, mind pedig Margarita Gasparyannak öt játékot engedett. Hasonlóan simán győzheti le a hazaiak legnagyobb reménységét, Heather Watsont is. A brit kihozta a maximumot ebből a tornából, legyőzött két jó füves pályás játékost, Serenával viszont sem ütőerőben, sem adogatásban nem veheti fel a versenyt. 

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.