US Open

Nadal már az első meccsén megszenvedhet a továbbjutásért

Hétfőn késő délután beindul a nagyüzem New Yorkban, a legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzéséket górcső alá vettük.

ATP US Open, hétfői játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Kei Nisikori (4) 1.06 @ TippmixPro Benoit Paire 6.00 @ TippmixPro 17:00
Milos Raonic (10) 1.05 @ TippmixPro Tim Smyczek 6.50 @ TippmixPro 18:30
Borna Coric 4.30 @ TippmixPro Rafael Nadal (7) 1.14 @ TippmixPro 2:30
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Már az első mérkőzések között is találunk majd nagy neveket a pályákon, például a tavalyi finalista Kei Nisikorit, aki a világranglista-41. Benoit Paire ellen kezd. A japánok hőse felemás felkészülést produkált, hiszen a fantasztikus rajtot egy kisebb sérülés követte, ami miatt Cincinnatiben nem is indult el. A hírek szerint túl van ezen a csípő problémán és készen áll a nagy menetelésre. Nisikorinak egyébként minden amerikai kemény pályás torna közel áll a szívéhez, hiszen rengeteget edzőtáborozik az Egyesült Államokban, ez gyakorlatilag a második otthona. Paire szintén jó nyarat tudhat maga mögött, hiszen Bastadban pályafutása első ATP-tornagyőzelmét könyvelhette el, igaz, ez csak egy 250-es salakos verseny volt, de az önbizalmának sokat jelentett. Ezt a jó formáját valamelyest a tengerentúlra is sikerült átmentenie, Cincinnatiben például Novak Djokovics dolgát is megkeserítette. A nagy bravúr ritkán van benne a játékában, 18 top 10-es elleni meccséből csupán kettőt sikerült megnyernie, viszont a US Open neki is nagy kedvence, így talán egy szettet képes lehet elcsenni. Nisikori hajlamos a Grand Slamek elején egy-egy játszmát elengedni, a négyszettes sikerére 3.10-szeres pénzt fizetnek a    -nál.

A topkiemeltek közül nem csak a japánra, hanem a 10. helyen rangsorolt Milos Raonicra is nehezebb feladat vár, ellenfele ugyanis a hazai publikum támogatását élvető Tim Smyczek lesz. Az amerikai játékos nevét az idei Australian Openen jegyezhettük meg, amikor is Rafa Nadal ellen közel került a győzelemhez. Azóta nem sok maradandót alkotott, New Yorkban viszont rendre a szebbik arcát mutatja, az elmúlt három kiírásban mindig túlélte az első kört. Ez most bravúr lenne a javából, de azt nem zárnánk ki, hogy szorossá tudja tenni a meccset. A nagy szervás kanadai ugyanis a lábműtéte óta totál elveszítette a fonalat, Montrealban és Cincinnatiben is az első meccsén búcsúzott. Meglepő lenne, ha csúcsteniszt látnánk tőle, így a bukmékerek által meghúzott 32,5-ös határt könnyedén túlszárnyalhatják.

A nagyágyúk közül kétségkívül a kétszeres bajnok Rafael Nadalra vár a legnehezebb ellenfél. A spanyol azzal a Borna Coriccal méri majd össze tudását, akitől tavaly Bázelben kétszettes vereséget szenvedett. Akkor Nadal visszatérőben volt a csuklósérülése után, de persze ez semmit nem von le a fiatal horvát érdemeiből. Abszolút benne van, hogy ismét meglepetést okoz, hiszen a spanyol klasszis mostanság sem nyújt sokkal meggyőzőbb teljesítményt...Vannak jobb meccsei, de utána mindig belenéz egy pofonba. Így volt ez az elmúlt hetekben is, Montrealban egész jól ment neki, egészen addig, amíg nem találkozott Nisikorival. A japán könnyedén masírozott át rajta és ezt nem is igazán sikerült feldolgoznia, rá egy hétre Cincinnatiben ugyanis Feliciano Lópeztől is vereséget szenvedett. Coric egy borzasztó szívós, tehetséges játékos, akit a fiatalos lendület visz előre. Nagyon nem lesz ez egy egyszerű menet Nadalnak.

WTA US Open, hétfői játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Dominika Cibulkova 3.15 @ TippmixPro Ana Ivanovics (7) 1.25 @ TippmixPro 17:00
Coco Vandeweghe 3.30 @ TippmixPro Sloane Stephens (29) 1.25 @ TippmixPro 21:00
Belinda Bencic (12) 1.04 @ TippmixPro Sesil Karatantcheva 6.50 @ TippmixPro 22:30
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Az egykori világelső Ana Ivanovics nagy lehetőség előtt, hiszen a negyedében a legmagasabban rangsorolt játékos, az orosz Marija Sarapova sérülés miatt visszalépett. Ivanovicsnak egyébként nem igazán szokott jól menni Flushing Meadowsban, de elképzelhető, hogy ez az ő éve lesz, legalább is a korábbi eredményeit felül múlhatja. Ehhez elsőként rögtön egy Grand Slam-bajnokot, a tavalyi Australian Open-győztes Dominika Cibulkovát kellene legyőznie. A szlovák lány jelenleg közel sem képvisel olyan játékerőt, mint a tavalyi szezon elején. Sérüléssel bajlódott, több tornát is ki kellett hagynia és bár Wimbledon óta öt versenyen is pályára lépett, a formáját nem igazán sikerült élesítenie. Ettől függetlenül természetesen nem számít könnyű ellenfélnek, Ivanovics ráadásul hajlamos betlizni a nagy tornákon. 

Kiváló derbinek ígérkezik az amerikai rangadó is Coco Vandeweghe és Sloane Stephens között. Mindkettejüknek voltak gyenge periódusai eddig a szezonban, de összességében elég jó évük van, bár tehetségük alapján ennél is többre hivatottak. Stephensre jellemző, hogyha jobb passzban van, akkor a Grand Slam-tornákon hozza magát. Vandeweghe kevésbé kiegyensúlyozott, ám, ha elkapja  gépszíj, akkor nehéz őt megállítani. Jó példa erre az idei wimbledoni viadal, ahol szettveszteség nélkül menetelt a negyeddöntőig, pedig az útjába került a Roland Garros-döntős Lucie Safarová is. A bukmékerek egyértelmű favoritnak hozták ki Stephenst, miközben az egymás elleni mérlegük 2-1 az idősebbik amerikainak. Szoros összecsapás alakulhat ki ebből, jó befektetésnek tűnik a 21,5 játék felett 1.80-szoros pénzért a    -nál.

A 12. kiemelt Belinda Bencic lehet a világelső Serena Williams legnagyobb kihívója a felső ágon. A svájci tini  fantasztikus felkészülést produkált, sorra verte a top 30-as játékosokat, így nem csoda, hogy nagy reményekkel várja az év utolsó major versenyét. A világranglista-106. Sesil Karatantcheva személyében egy érdekes első körös ellenfelet kapott. A bolgár lány már 16 évesen Grand Slam-negyeddöntőt játszott, ám a kétéves doppingeltiltása miatt végül nem futott be igazán nagy karriert. Egy-egy tornán képes megrázni magát, idén Párizsban például Jelena Jankovicsot is sikerült legyőznie. Nem egy veszélytelen ellenfél, de ha Bencic hozza a Torontóban mutatott játékát, akkor jó eséllyel két szettben veheti az első akadályt, erre egyébként csupán 1.25-ös oddsot kapunk a "zöld irodában".

Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a US Open kibeszélőben.