Ferencváros

Kubatov eltörli a szkennert, Doll kikapcsolja a tévét

  • hatharom.com

Módosítja szurkolói kódexét az FTC - jelentett be Kubatov Gábor klubelnök a drukkerekkel folytatott csütörtöki párbeszéd során a Groupama Arénában.Az elnök beszélt a csapat megerősítéséről, a szurkolói csoportokkal való egyeztetésről is.

Az FTC vezetője a szurkolókkal találkozott / Fotó: MTI

A Ferencvárosi Torna Club vezetősége a korábbi egyeztetések során felajánlotta a szurkolói csoportoknak, hogy többet is teljesít az általuk kért pontokból, például összefésüli a meglévő kódexet a drukkerek javaslataival. A csütörtökön esti ankéton a klubvezető emlékeztetett rá, a tárgyalásokon és az internetes szurkolói oldalakon felvetődött annak igénye, hogy a szimpatizánsok javaslattal élhessenek például arra vonatkozóan, pontosan milyen cselekedetekért milyen időtartamra szóló kitiltások járnak. A klub mostantól a szurkoloikodex@fradi.hu e-mail címen várja az indítványokat, melyekben a szurkolóknak meg kell indokolniuk, mely részeken milyen szövegszerű változtatásokat tennének. Hozzátette: a klub vállalja, hogy a befogadott javaslatokkal kiegészített szurkolói kódexet legkésőbb a következő labdarúgó-bajnoki szezon előtt nyilvánosságra hozza.

A beléptetéssel kapcsolatban az elnök egy szurkolói felvetésre úgy reagált: sokat javult a biztonsági szolgálat megítélése, de a világ minden stadionjában megszokott testi motozás az FTC-nél sem szüntethető meg. Kubatov Gábor a legfrissebb adatokat ismertetve elmondta, hogy a Ferencvárosnak immár 81 200 szimpatizánsa váltotta ki a szurkolói kártyát, ám az elmúlt két év során egyetlen személyiségi jogi probléma sem vetődött fel ezzel összefüggésben. "Tavaly feleannyi, idén pedig tizedannyi büntetést kellett fizetnünk, mint a vénaszkenner előtti időkben" - érvelt a vénalenyomatos beléptetőrendszer mellett a klubvezető, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának szankcióira utalt. Megismételte korábbi bejelentését, miszerint ha a következő két bajnoki szezonban nem történik botrány a stadionban és annak környékén, akkor a 2018/19-es bajnokságtól a klub megszünteti a kötelező szkennelést, opcionálissá teszi a vénalenyomat megadásához kötött beléptetést.

A szurkolói ankéton részt vett Thomas Doll is, a Ferencváros vezetőedzője. A német szakembert elsősorban a csapat visszaeséséről kérdezték, a tréner pedig elismerte, akadnak olyan futballisták a keretben, akik vesztettek formájukból az utóbbi hetekben. "Tény, hogy a tavasz kicsit rosszabbul sikerült, korán eldőlt a bajnoki cím, ez biztosan ott volt a fejekben és többen sajnos sérülésekkel is küszködtek, így visszacsúsztunk az NBI színvonalához. De ha megnézzük egy-egy ellenfelünk meccseit, minden tiszteletem mellett, néha legszívesebben kikapcsolnám a tévét. Az ellenfelek többnyire ellenünk beállnak tíz emberrel, utána pedig kapjuk a kérdéseket, hogy miért nem lövünk több gólt. Nyilván egy Messi - Neymar - Suarez hármassal jobban meg tudnám oldani ezt a feladatot. És szeretném én is, hogy újra tele legyen a stadion, mindenki megérdemelné. Jó csapatunk lesz jövőre is és sok örömet fogunk okozni" - mondta a csapat kapcsán Thomas Doll. 

Lovrencsics a Fradiban?

Természetesen a keret megerősítése is foglalkoztatta az ankéton megjelent szurkolókat. Kubatov Gábor ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy bár a körülmények adottak, egyelőre a Ferencváros még nem elég vonzó klub a minőségi játékosok számára, de amennyiben a csapat bejutna egy európai csoportkörbe, abban az esetben ez változhat. A klubelnök elmondta, idehaza és külföldön összesen több, mint 100 játékost figyelnek, köszönhetően a klub egyre terebélyesedő kapcsolatrendszerének. Kubatov közölte, a sajtóhíreknek megfelelően a Lech Poznantól távozó Lovrencsics Gergővel valóban tárgyalásban vannak, míg Roland Lamah jövője egyelőre bizonytalan. Thomas Doll arról beszélt, hogy első sorban a védelem közepébe szeretne igazolni, de ő is kiemelte, hogy Bundesliga-szintű futballistát egyelőre képtelenség a Fradihoz csábítani. "Fejlődünk, elég csak megnézni azon játékosokat, akik mondjuk két-három éve itt voltak, hogy meddig jutottak el azóta. Biztosíthatom önöket, hogy mindent megteszünk azért, hogy erős csapatunk legyen." - fogalmazott a Fradi vezetőedzője. 

A már bajnok Ferencváros szombaton az Újpest csapatát fogadja a Groupama Arénában, így a két együttes amolyan főpróbát tarthat a kupadöntő előtt. A bukmékereknél a Ferencváros sikerére 1.63-as szorzón fogadhatunk, a döntetlen pedig 3.60-as szorzót ér. Legutóbb ebben a felállásban viszont Újpest meglepte a Fradit, hiszen az utolsó őszi fordulóban 1-0-s győzelmet aratott a Népligetben. A lila-fehérek újabb sikere komoly hasznot jelentene, hiszen 5.30-as szorzóval kínálja a    

[2005953] 2016-04-23 20:30:00 Ferencváros - Újpestx;
184980