Tenisz

Babostól és Fucsovicstól is bravúr kell a továbbjutáshoz

  • hatharom.com

Közel tízszeres pénzt fizet, ha szerdán mindkét magyar teniszező győztesen hagyja el a pályát.

Szerdán két magyar teniszezőért, Babos Timiért és Fucsovics Marciért is izgulhatunk. Előbbi Stuttgartban, a Porsche Grand Prix-n, míg utóbbi a barcelonai ATP 500-as viadalon lép pályára. Timi hétfőn, a torna nyitónapján egy igazi nagyágyút, az egykori wimbledoni döntős Sabine Lisickit verte két játszmában (7:6, 6:3).

"Természetesen nagyon örülök a győzelemnek! Úgy voltam, illetve vagyok ezzel a versennyel, hogy itt minden bónusz, hiszen nem volt 100 százalékig betervezve. Eddig keveset edzettem salakon, van mit javulnom. Ez a meccs ebben is segített. Nyertem, de nem játszottam tökéletesen. Láthattam, mi az, ami működik salakon és mi az, ami kevésbé. Ez életem első Porsche Tennis Grand Prix-je: szuper verseny, nagy élmény volt, hogy a Centerpályán játszhattam! Majdnem teltház volt, hiszen ma volt a megnyitó és hazai játékos volt az ellenfelem” - nyilatkozta a soproni lány a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Babos Tímea Garbine Muguruza
TippmixPro @ 3.80 TippmixPro @ 1.18

A folytatásban, a legjobb 16 között a torna negyedik kiemeltje, Garbine Muguruza lesz Babos ellenfele. Február végén, Dohában már találkoztak, akkor a spanyol lány egy sima és egy szoros játszmában jutott tovább. Salakon nehezebb dolga lesz a magyar teniszezőnek, de az, hogy fedett pályán játszanak mindenféleképpen segíti a játékát, illetve jól is elsülhet, hogy nincsenek ezen a tornán nagy elvárásai magával szemben. Muguruzának az első körben nem kellett játszania, de ez nem azt jelenti, hogy ez lesz idén az első fellépése salakos borításon, a hétvégén a Fed Kupa keretén belül ugyanis a vörös poron ütötték ki az olaszokat. Az ibériai lány a meccs favoritja, de Timi többször is megmutatta már idén, hogy underdogként borzasztó veszélyes, egy felszabadult játékkal akár meglepetést is okozhat.

Babos és Muguruza egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Doha Kemény Muguruza 6:2, 7:5
2011 Mestre Salak Muguruza 2:6, 7:5, 6:3

Fucsovics Marci azok után, hogy a hétvégén felverekedte magát a barcelonai főtáblára, ott az egykori top 10-es Ernests Gulbis skalpját is begyűjtötte. Noha, az utóbbi időben ez nem olyan nagy fegyvertény, hiszen a lett igencsak formán kívül ütöget, ám a magyar játékostól egy 500-as tornán ez akkor is szép győzelem volt. Pláne, hogy szett- és brékhátrányból tudott visszakapaszkodni, tehát küzdésből is jelesre vizsgázott. 

A második körben a nyolcadik kiemelt Viktor Troicki lesz az ellenfele, aki ugyancsak nincs élete formájában, Barcelonában ráadásul még meccset sem nyert soha, igaz, nem is sokszor próbálkozott. A mérkőzés favoritja ettől függetlenül természetesen a szerb játékos, hiszen mégiscsak közel 200 hely választja el őket a világranglistán. De Gulbishoz hasonlóan, Troicki is képes megverni magát, illetve kevésbé küzdeni, ha komolyabb ellenállásba ütközik. Márpedig most Marci megszorongathatja, elvégre déli szomszédunknak ez a leggyengébb borítása.

Ki jut tovább?
Fucsovics Márton Viktor Troicki
TippmixPro @ 2.95 TippmixPro @ 1.30