Magyar Foci

Az NB I ötödik helyezettje is indulhat az Európa Ligában?

Ha minden marad a jelenlegi állas szerint, akkor nagy harc lehet a Hali és a Vidi között a kupaindulásért.

Szerda este biztossá vált, amit előzetesen sejteni lehetett: 1939 után ismételten Ferencváros-Újpest rangadót rendeznek a Magyar Kupa fináléjában. Ezzel az is biztossá vált, hogy a döntő egyik résztvevője sem a sorozatban elért eredménye jogán vehet - vagy nem vehet - részt a jövő évi európai kupaküzdelmekben, hiszen a Ferencváros a BL-ben teheti próbára magát, míg az Újpest továbbra is eltiltását tölti.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nemrég megváltoztatott szabályzata szerint - amennyiben a kupát elhódító csapat a bajnoki szereplésével kivívja a kupaindulást - immáron nem a Magyar Kupa-döntő vesztese szerepelhet az Európa Ligában, erről ugyanis a bajnoki tabella dönt. Ha rápillantunk az OTP Bank Liga állására, azt látjuk, hogy a lila-fehérek jelenleg a negyedikek, vagyis a biztos EL-indulást jelentő második helyen álló MTK és a harmadik pozíciót elfoglaló Debrecen mögött az ötödik helyezett indulna az EL-ben, ez pedig vélhetően vagy a Videoton vagy pedig a Haladás lesz.

A dolog pikantériája az, hogy a kettő közül bármelyik csapat is ér oda az Európa Ligát érő helyre, hazai pályán biztosan nem fogadhatja ellenfelét, hiszen a Haladás jelenleg Sopronban, a Videoton pedig Felcsúton játssza mérkőzéseit a stadionrekonstrukció miatt. A Paksról nem is szólva, ha ugyanis a - jelenleg hetedik helyen tanyázó - atomvárosiak végeznének EL-pozíciót érő helyen, a szezon végén kezdődő munkálatok miatt szintén albérletbe kényszerülnének.

184980
2016-04-16;212