FA Kupa

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodna a Chelsea

  • hatharom.com

Guus Hiddinkék már csak az FA Kupában alkothatnak maradandót, szombaton az Evertonhoz látogatnak.

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodna a Chelsea.

Ha abból indulunk ki, hogy az idei szezonban a Chelsea és az Everton kétszer találkozott egymással, s a Kékek egyszer sem tudtak nyerni a liverpooliak ellen, sőt a Goodison Parkban nagyon simán kikaptak, akkor könnyen lehet, hogy a fővárosiak szezonja szombaton véget ér. Azonban ha a felek formáját vesszük alapul, akkor bőven van esélye a vendégeknek legalább az újrajátszás elérni, sőt akár a továbbjutást kiharcolni.

Roberto Martínez gárdájának játékosai alaposan a padlón lehetnek a legutóbbi meccsük elvesztésének köszönhetően. Noha az Everton emberhátrányban volt, 2-0-s előnynél jutott büntetőhöz a 69. percben a West Ham ellen. A tizenegyest viszont Romelu Lukaku elhibázta, s innen jött a feketeleves, a WHU az utolsó 12 percben háromszor is (!) betalált, vagyis megfordította a mérkőzést, és mind a három pontot magával vitte Liverpoolból.

A múlt heti meccsen ráadásul Kevin Mirallas piros lapot kapott, aki így eltiltás miatt nem léphet pályára szombaton, szintúgy, mint a sérüléssel bajlódó Tyias Browning, Tony Hibbert, Gareth Barry, Tom Cleverly és Aaron Lennon, avagy hiába játszik otthon az Everton, alaposan fel van adva a lecke a kék-fehéreknek.

[2192033] 2016-03-12 18:30:00 Everton - Chelseax

Ami a vendégeket illeti, a Chelsea együttese szerdán kiesett a Bajnokok Ligájából, miután hazai pályán is kikapott a PSG együttesétől. Annak a zakónak köszönhetően, a fővárosiknak már csak az FA Kupa sorozat maradt az idei szezonban, ahol trófeát nyerhet Guus Hiddink együttese, hiszen a bajnokságban esélytelen a gárda a címvédésre, míg a Ligakupát a Manchester City nyerte.

A hétközi vereségnek köszönhetően a londoni futballisták sincsenek perpillanat a topon, ráadásul a Bajnokok Ligája találkozón Diego Costa és Eden Hazard is megsérült, rajtuk kívül pedig Kurt Zouma, Radamel Falcao és John Terry is maródi, avagy a londoni alakulat számára sem lesz sétagalopp a hétvégi ütközet.

Az eddigiekből kiderül, hogy két lelkileg megviselt gárda méri össze tudását a Goodison Parkban, s ahogy a Chelsea-nek, úgy az Evertonnak is ez az egyetlen sorozat, ahol még maradandót alkothat az idei szezonban. Noha a felek két idei találkozója a Premier League-ben gólfesztiválokat hozott, a hatalmas tét, és a megannyi sérült kulcsjátékos miatt úgy véljük, hogy a felek ezúttal nem szórják meg egymást, ezért maximum két találatot várunk a szombati ütközeten.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
2,5 alatt 2,5 felett
1.90 1.70
[2192033] 2016-03-12 18:30:00 Everton - Chelseax;