Premier League

Tényleg ennyire egyértelmű lesz? - tipp a City-Chelsea-re

Papíron a forduló rangadóját vívja a Manchester City és a Chelsea szombat kora este az Etihad Stadionban.

A Premier League 25. fordulójának rangadóját az Etihad Stadionban rendezik, ahol a Manchester City és a Chelsea feszül egymásnak. Igaz, az oddmesterek úgy vélik, hogy nem lesz rangadó a találkozó, szerintük ugyanis csak az a kérdés, hogy hány góllal tudnak nyerni a hazaiak, akik sikerére átlagosan bő 1.35-szörös pénzt fizetnének ki.

Csapathírek

Továbbra sem tud hibázni a Manchester City, kedden zsinórban a 11. (!) tétmérkőzését nyerte meg. Guardioláék ezúttal az FC Köbenhavn vendégeként győztek 3-1-re, így remek pozícióba kerültek a dánok elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágója előtt.

A bajnokságban az utolsó hat találkozójukat húzták be sorozatban, egy hete az Evertont 2-0-ra nyomták le tartalékosabb felállással, ami által a második helyen állnak a táblázaton. Igaz, a harmadik helyezett Arsenalnak is 52 egysége van, míg az éllovas Liverpoolnak 54, de mivel a City eggyel kevesebb találkozót vívott meg ezidáig, mint az előbb említett együttesek, így vesztett pontok tekintetében vezeti a PL-t.

A hétközi BL-találkozót a két horvát, Gvardiol és Kovacic hagyta ki a manchesteriektől, akik közül Gvardiol biztosan nem játszik szombaton, míg Kovacic szereplése bizonytalan, szintúgy, mint az FCK elleni meccsen megsérült és lecserélt Grealish-é, valamint Bernardo Silváé.

[4193776] 2024-02-17 18:30:00 Manchester City - Chelseax;

Úgy fest, hogy a Chelsea az utóbbi napokban kezd életjeleket adni magáról, hiszen két sikerrel a háta mögött utazhat a Etihad Stadionba. Előbb az FA Kupában, megismételt meccsen, 3-1-re nyert az Aston Villa otthonában, így továbbjutott a sorozatban, majd hétfőn, hátrányból fordítva, szintén 3-1 arányban tudott győzni londoni rangadón a Crystal Palace ellen idegenben a PL keretein belül.

Az utóbbi sikernek köszönhetően a Kékek felléptek a 10. helyre a tabellán, két pontot vertek a hétvége előtt a 11. pozícióban lévő Wolvesra, s csak két egységre voltak a hetedik helyezett Newcastle együttesétől elmaradva.

Pochettino minden bizonnyal ezúttal sem számíthat temérdek játékosára, de ez az idei szezonban nem megy meglepetés számba a Chelsea-nél. A hétvégén Fofana, Reece James, Cucurella, Lavia, Sánchez, Ugochukwu, Badiashile és Thiago Silva is kimarad.

Mire érdemes fogadni?

A felek az idei évben egy igen emlékezetes mérkőzést játszottak a Stamford Bridge-en, hiszen november közepén 4-4-re (!) végeztek a fővárosban. Manchesterben ugyanakkor az utóbbi években komoly City fölény mutatkozik, a Chelsea legutóbbi négy kirándulása alkalmával rendre kikapott az Etihadben, sőt ezen meccseken még csak gólt sem tudott lőni...

Habár, önmagához képest, jó passzban vannak a londoniak, nem hisszük, hogy nagyon labdába tudnának rúgni az Etihad Stadionban a bombaformában lévő manchesteriek ellen. Ezért "H"-ra fogadunk, ugyanakkor mivel ez nem fizet túl sokat, továbbá azért benne van a pakliban egy szorosabb meccs is, így a kevesebb, mint 4,5 gólt opciót tesszük tippünk mellé, aminek köszönhetően már egy korrekt szorzót és tippet kapunk, amit meg is játszunk.


✅ Tipp #1: Manchester City nyer és Kevesebb, mint 4,5 gól @1.75

Fogadási határidő: február 17. 18:30