Tenisz

A dubaji győztes is áldozatául eshet Babosnak

  • hatharom.com

Kedd délután a magyar teniszező a 16. kiemelt Sara Errani ellen lép pályára a dohai torna második fordulójában.

A világranglista-48. Babos Tímea, ahogyan idén az összes tornán, ahol elindult, Dohában sem maradt győzelem nélkül, a hétfői játéknapon ugyanis 3:6, 7:5, 6:0 arányban múlta felül az amerikai Madison Brengle-t. 

"Boldog vagyok, hogy sikerült ezt a mai meccset megnyerni! Nagyon nem volt egyszerű. Nem játszottam jól az elején. Kicsit talán be is pánikoltam a körülményektől, ahogyan a szél fújt, ahogyan az ellenfelem játszott…Pedig felkészültem a stílusából, de mégis meglepett a játékával. Nem kezdtem jól, de megint bebizonyosodott, ha küzd és akar az ember, akkor bármi megtörténhet! Második szett 5:5-nél volt egy hatalmas fordulópont, megnyertem azt a nagyon hosszú gémet. Örülök és boldog vagyok, hogy sikerült a továbbjutás!” - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak a győzelmét követően.

Fogadás a továbbjutóra
Babos Tímea Sara Errani
TippmixPro @ 2.15 TippmixPro @ 1.55

A soproni lány ellenfele a folytatásban a 16. kiemelt Sara Errani lesz. Az olasz teniszező egy dubaji tornagyőzelemmel a háta mögött érkezett Katarba, vagyis meglehetősen jó formának örvend, viszont ez egyben azt is jelenti, hogy az előző hetet végigteniszezte. Sok pihenőt nem tudtak neki biztosítani, a főtábla 64 játékosból áll, így vasárnap-hétfőn le kellett bonyolítani az első fordulós ütközeteket. Nem igazán volt meggyőző Errani játéka, az első szettben kapott is egy 1-6-ot Tsvetana Pironkovától. Végül kínkeservesen, de megfordította a találkozót, viszont ennyi aligha lesz elég Babos ellen, aki remek formában játszik. Az adogatása sokkal jobb, mint az apró termetű itáliai lányé, és ütőerőben sem veheti fel Errani a versenyt. A kérdés, hogy Timi mennyire lesz türelmes, az olasz ellen ugyanis mindig ez a kulcs. Nagyon sok meccset nyert meg a magyar játékos idén underdogként, az érték ismét az ő oddsában van.

Babos és Errani egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Monterrey Kemény Errani 6:3, 6:3
2013 Doha Kemény Errani 6:4, 6:0
2012 Monterry Kemény Babos 6:4, 6:7, 6:4