Topfoci

Abramovics megtalálta a Chelsea új menedzserét?

Olasz sajtóhírek szerint a Juventus vezetőedzője, Massimo Allegri négyéves szerződést köthet az angol Chelsea-vel.

Allegri a Chelsea-hez tart?

Az olasz Calciomercato meghökkentő hírt közölt ma hasábjain: a portál szerint a Juventus jelenlegi vezetőedzője a szezon végén elhagyhatja Torinót és átteheti székhelyét Londonba, hogy a Chelsea menedzsere legyen. A hírek szerint az olasz szakember már kötött is egy előszerződést a Premier League címvédőjével.

A jól értesült sajtósok azt is tudni vélik, hogy Allegri Roman Abramovics tulajdonos első számú célpontja a posztra. Kérdéses azonban, hogy valóban ő lesz e a Chelsea új trénere, hiszen a 48 éves olasznak még másfél év hátra van szerződéséből a Juventusnál, ahol a kezdeti nehézségek ellenére tökéletesen felépítette magát. Az orosz milliárdos azonban semmit nem bíz a véletlenre: a négy vére szóló szerződés értelmében Allegri évi 4,5 millió eurót tehet zsebre és a szakmai stáb kialakításában is szabad kezet kap.

A hírek szerint Abramovics arra az esetre is felkészült, ha nem sikerül tető alá hozni Allegrivel a megállapodást és erősen képben van az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Antonio Conte valamint a chilei Jorge Sampaoli is.

Hogy mennyi valóságalapja van a hírnek azt nehéz megmondani, mindenesetre a lehető legrosszabbkor dobták be a köztudatba, hiszen a Juventus egészen parádés menetelésben van. A címvédő Zebrák ugyan pocsékul kezdték a szezont, de immáron a második helyen állnak a Seria A tabelláján, jó esélyük van az Olasz Kupa döntőjét elérni és még állva vannak a Bajnokok Ligájában is. A hétközi fordulóban a Juve csökkentett üzemmódban is legyőzte a Genoát, hétvégén pedig az újonc Frosinone otthonában teheti ugyanezt. Hacsak nem okoz zavart az öltözőben Allegri távozásának megszellőztetése...

Juventus#ita-juventus#10
[2060351] 2016-02-07 15:00:00 Frosinone - Juventusx;