Australian Open

Serena Williams beállíthatja Steffi Graf rekordját

  • hatharom.com

Az amerikai világklasszis 22-ik Grand Slam-címét készül megszerezni a szombati fináléban a német Angelique Kerber ellen.

WTA Australian Open, tizenharmadik játéknap - döntő - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Serena Williams 1.09 @ TippmixPro Angelique Kerber 5.25 @ TippmixPro 9:30

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A felső ágról a papírformának megfelelően a címvédő és világelső Serena Williams jutott be a fináléba. Az amerikai világklasszis hetedik Australian Open-döntőjére készül, korábban ha idáig eljutott Melbourne-ben, akkor soha nem kapott ki. Ez nem túl jó hír a 13. kiemelt Angelique Kerber számára, aki korábban nem játszott még Grand Slam-finálét. Kétség sem férhet ahhoz, hogy Serena a mérkőzés toronymagas esélyese, ha ismét sikerül győznie, akkor 22.-ik major címét könyvelheti el, amivel beéri Steffi Grafot, és ketten állnak majd az első helyen, ami az Open Érában megszerzett GS-sikerek számát illeti. 

Teljesen egyértelmű, hogy nincs egy súlycsoportban a két játékos, sem tudásban, sem rutinban, sem semmiben. Ettől függetlenül adódik a kérdés, hogy miben bízhat Kerber? A legerősebb érv, ami mellette szól, hogy neki nincs vesztenivalója. Ami a probléma ezzel, hogy tavaly Wimbledonban Garbine Muguruzának, a Roland Garroson pedig Lucie Safarovának sem jött ez be, mindketten első Grand Slam-döntőjüket játszották, de nem tudták meglepni az amerikait. Most ráadásul Serena sokkal meggyőzőbb, mint az előző esztendőben bármikor. Nem veszített még szettet a tornán, pedig nem lehet azt mondani, hogy könnyű sorsolása lett volna, hiszen két top 5-ös teniszezővel is találkozott. Pályafutása alatt kilencszer tudott ennyire simán eljutni a döntőig, ebből nyolc alkalommal meg is nyerte a trófeát, csak a 2008-as wimbledoni finálé kivétel ez alól, akkor nővére, Venus ellen - underdogként - alulmaradt.

Zseniálisan jól adogat Williams, iszonyatosan magabiztosan üt alapvonalról, nem nagyon lehet fogást találni rajta. Csak abban bízhat Kerber, hogy rossz lábbal kel fel az amerikai...

A két játékos legutóbbi öt összecsapása
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2014 Stanford Kemény Williams 7:6, 6:3
2014 Miami Kemény Williams 6:2, 6:2
2013 Világbajnokság Kemény Williams 6:3, 6:1
2012 Világbajnokság Kemény Williams 6:4, 61
2012 Cincinnati Kemény Kerber 6:4, 6:4
Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a tenisz kibeszélőben.