Australian Open

Pályán Serena, Djokovics és Nadal - napi tippek

Górcső alá vettük az ausztrál nyílt teniszbajnokság csütörtöki játéknapjának fogadási kínálatát.

Az első két nap nem hozott komoly meglepetéseket a férfiaknál, szerdán viszont beindult a csillaghullás: kiesett a US Open-bajnok Marin Cilic, és a hazai kedvenc, 14. kiemelt Nick Kyrgios. Ők az első top 15-ös búcsúzók, nagy kérdés, hogy csütörtökön lesz-e újabb nagy név, aki csatlakozik hozzájuk. A topkiemeltek közül Novak Djokovics, Rafael Nadal, Milos Raonic, Gael Monfils, Dominic Thiem és David Goffin lép pályára. 

Ha egy szelvényen játsszuk meg a továbbjutásukat, akkor 2.16-szoros pénzt nyerhetünk az állami irodánál.

Csábító ez a több, mint dupla bankó, de óvatosságra intenénk mindenkit, ugyanis a címvédő Djokovicsot leszámítva mindenkire kellemetlen ellenfél vár. A szerb győzelme tűnik a legbiztosabbnak, ugyan Denis Istomin nem ügyetlen teniszező, de kétszer is meccseltek már a melbourne-i publikum előtt és mindkettő egyaránt "Nole" 3-0-s sikerével ért véget.

Nadal egy korábbi döntőssel, Marcos Baghdatisszal néz farkasszemet. Tény, hogy a ciprusi fenegyerek nincs csúcsformában, de képes ő még felszívni magát, pláne Ausztráliában, ahol különösen imádja a közönség. Raonic is megszenvedhet a szintén borzasztó jól adogató Gilles Müller ellen. Monfilsnak az ukrán Alexandr Dolgopolov okozhat meleg pillanatokat, míg Thiemnek nem csak Jordan Thompsont, de a hazai szurkolókat is le kell győznie. Goffin sem lehet nyugodt, a veterán Radek Stepanek 38 évesen is tud még meglepetést okozni. 

A lányoknál a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams, a tavalyi US Open-döntős Karolina Plísková és az egykori melbourne-i finalista Dominika Cibulková is könnyedén veheti a második körös akadályt. Az amerikai klasszis azzal a Lucie Safarovával csap majd össze, aki kilenc meccslabdát hárított az előző fordulóban. Jelenlegi formájában nem gondoljuk, hogy veszélyt jelent Serenára, no, nem mintha régebben letudta volna győzni, 0-11-re áll ellene. A második kiemelt Agnieszka Radwanskának lehetnek nehéz pillanatai, amennyiben Mirjana Lucic jó százalékban eltalálja a pályát. A horvát teniszező ugyanis elképesztően agresszív és ütőerőben hatalmas a különbség köztük a javára. Nem lehet nyugodt a lengyel lány.

Serena mellé felkerült a kombira még a 15. kiemelt Grigor Dimitrov és a 13. Roberto Bautista-Agut is. A bolgár az utóbbi egy évben kicsit túlértékelt Hyeon Chunggal találkozik, míg a spanyol ellenfele Yoshihito Nishioka lesz. Mindkét fiatal ázsiai játékos borzasztó tehetséges, de nincsenek még azon a szinten, hogy topjátékosokat verjenek.

RBA az elmúlt négy szezonban nem veszített Grand Slam-tornán mérkőzést, ha 1.15 vagy annál kisebb oddsot adtak rá. Ez nyolc alkalommal fordult elő.

Ráadásul Dimitrov és Bautista-Agut egyaránt kiváló formának örvend. Nagyon meglepő lenne, ha bármelyikük botlana. 

Két nagyszerű párosnak is bizalmat szavazunk. King és Svedova a nyolcadik kiemeltek, néhány éve Wimbledont és US Opent is nyertek együtt. Nem kérdés, hogy sokkal komolyabb játékerőt képviselnek, mint Wang és Wongtenchai, akik közül előbbi pályafutása alatt alig játszott még páros meccset. A végső győzelemre is esélyesnek tartott Hingis és Vandeweghe ugyancsak magabiztos rajtot vehet. Ugyan Jankovics és Wickmayer személyében két remek játékos lesz az ellenfelük, de mindketten egyéniben jók, nem pedig párosban. 

hatharom.com
Grigor Dimitrov-Hyeon Chung Dimitrov
Roberto Bautista-Agut-Yoshihito Nishioka Bautista-Agut
Lucie Safarova-Serena Williams Williams
King/Svedova-Wang/Wongtenchai King/Svedova
Jankovics/Wickmayer-Hingis/Vandeweghe Hingis/Vandeweghe
@ 1.76

A nap egyik legérdekesebb meccse lesz a francia Benoit Paire és az olasz Fabio Fognini ütközete. Mindkét teniszező iszonyat jó kézzel van megáldva, de mentálisan nagyon gyengék, és időnként a hozzáállásuk sem profihoz méltó. 

A végkimenetel így megjósolhatatlan, de ami biztosnak tűnik, hogy három szettben ez a csata nem fog eldőlni. Egyébként is híresek arról, hogy szeretik megnehezíteni a saját dolgukat. Itt ráadásul abszolút egyenlő erők fognak küzdeni. Legutóbb Rióban találkoztak, ahol döntő szett tie-break döntött. A rajtjuk jól sikerült, Fognini háromban verte Feli Lopezt, míg Paire ellen a hosszú kihagyás után visszatérő Tommy Haas két szettet követően feladta. Minden adott egy maratoni hosszúságú meccshez. 

hatharom.com
39.5 játék felett
@ 1.95

 

További tenisz-tippekért látogass el a fórumunk Australian Open topikjába, ha pedig az események alakulására vagy kíváncsi, akkor klikk ide, ahol azt is láthatod, hogy ki-kivel kerülhet össze a következő körben!