EL

A motiválatlan Lazio kapitulálhat Norvégiában

A római Sasok a városi derbire készülnek, a DVSC-t elintéző Rosenborg viszont már bajnok hazájában.

A negyedik játéknap a Bajnokok Ligájához hasonlóan az Európa Ligában is rendkívül érdekes csatákat ígér, melyek közül most a Rosenborg-Lazióval foglalkoznánk néhány mondat erejéig. Az igazán háromesélyes derbin valószínűleg a norvégok lesznek a motiváltabbak, akik amúgy is hazai pályán szinte verhetetlenek.

188590

Merthogy az idei szezonban a Debrecent is kiejtő együttesnek mindössze két veresége van, igaz, mindkettő még az Európa Ligából. Augusztus végén a Steaua Bukarest, október első napján pedig a Dnyipro tudott nyerni Trondheimben, ezt leszámítva döntetlent is alig-alig játszik az Ingebrigtsen-csapat. Mivel a Rosenborg a Tippeligaen küzdelmeit magabiztos fölénnyel már hetek óta megnyerte és a kupában is csak 22-én következik a döntő, a hazaiak fókuszálhatnak a nemzetközi kupára.

Ezzel szemben a Laziónak hétvégén városi derbi következik, amit Stefano Pioli utazó kerete is mutat. A mester kihagyta az északi kirándulás legénységéből Federio Marchettit (11/0), Lucas Bigliát (9/4), Felipe Andersont (17/5), Miroslav Klosét (6/0), Sergei Milikovic-Savicot (13/1), Mauriciót és Marco Parolót (10/1) is. A Sasoknak szükségük is van a bajnoki pontokra, hiszen a szeptemberi jó teljesítmény után az elmúlt négy meccsen háromszor is vereséget szenvedtek, amivel a hetedik helyig csúsztak vissza.

A rómaiak továbbjutása valószínűleg nincs komolyabb veszélyben, hiszen biztosan marad legalább két pont előnyük a harmadik helyezett csapattal szemben. A Rosenborg maximálisan koncentrálhat erre a találkozóra, így véleményünk szerint akár mindhárom pontot is begyűjthetik a tartalékos Lazio ellen.

hatharom.com-tipp: Rosenborg
TippmixPro @2.45
[2089380] 2015-11-05 21:05:00 Rosenborg - Laziox;
2015-11-05;73