Európa Liga

Először kapott gólt és elbukott a Leverkusen

A Metaliszt Harkív 2-0-ra verte otthon a Bayer Leverkusent a labdarúgó Európa Liga K csoportjának 5. fordulójában.

Rosenborg-Rapid Wien

Tét nélküli, amolyan felkészülési mérkőzést játszottak Norvégiában. A Rosenborg a 28. percben szerezte meg a vezetést, Chibuike jobbról tört kapura, három védőt is átjátszott, majd pazar gólt szerzett (1-0). Az 53. percben egyenlített a Rapid, egy szögletet követően Schrammel balról, 15 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-1). A 66. percben már az osztrákok vezettek, Trimmel távoli lökete kipattant a kapusról, Boyd közelről a hálóba küldte (1-2). A 77. percben Elyounossi 11 méterről egyenlített, majd három perccel később ismét a norvégok vezettek, egy kontra után Svensson bal oldali centerezését Prica küldte a hálóba (3-2). A norvégok hat ponttal, az osztrákok öt vereséggel állnak.

Metaliszt
 

Metaliszt Harkiv-Bayer Leverkusen

Mindkét csapat tíz-tíz ponttal, biztos továbbjutóként várta a meccset, csupán a csoport első helye volt a tét. A szünet után a hazaiak kerültek előnybe, Fininho hosszú indítása a vendégvédők mögött ért földet, Cristaldo rajtolt rá és balról, 14 méterről, laposan a rövid sarokba vágta (1-0). Ez volt az első gól, amit a Leverkusen kapott az EL idei kiírásában. A 85. percben beiztosította a sikert a Metaliszt, Cleiton Xavier remek csellel középen kapura tört és 13 méterről a hálóba lőtt (2-0). A Metaliszt ezzel a sikerrel megnyerte a csoportot.

Európa Liga
K csoport, 5. forduló
Rosenborg-Rapid Wien 3-2 (1-0)
Gól: Chibuike (28.), Elyounossi (77.), Prica (79.), ill. Schrammel (53.), Boyd (66.)
 
Metaliszt Harkiv-Bayer Leverkusen 2-0 (0-0)
Gól: Cristaldo (46.), Cleiton Xavier (85.)
 
Az állás: 1. (és már továbbjutott) Metaliszt Harkiv 13, 2. (és már továbbjutott) Bayer Leverkusen 10 pont,  3. Rosenborg 6, 4. Rapid Wien 0.