Bajnokok Ligája

Újabb gólszegény BL-meccsel nyernénk

Norvégiában nincsen fagy, de így is könnyen megfázhatnak Brendan Rodgersék.

Ahogyan sejteni lehetett, semmi nem dőlt el egy héttel ezelőtt a skót Celtic és a norvég Rosenborg összecsapásán. Mint azt mi is jeleztük, nem várható hatalmas gólgála, hiszen a hazaiaknál kulcsfontosságú támadók hiányoztak, míg a vendégek nem titkoltan azért utaztak Glasgow-ba, hogy ne kapjanak gólt. A Celtic ugyan visszakapta a trondheimi mérkőzésre egyik támadóját Leigh Griffiths-et, de Moussa Dembélé továbbra sem lesz bevethető.

   
Rosenborg Döntetlen Celtic
2.70 3.10 2.40

Ennek ellenére Griffiths közel sem biztos, hogy kezdeni fog a Rosenborg ellen, mivel kisebb sérüléssel bajlódik. Brendan Rodgers mester igen titokzatosan is beszélt arról, hogy ki is játszik majd csatárt a csapatában, mindenesetre az biztos, hogy a Keltáknak gólt kell szerezniük Norvégiában.

"Nagyon kemény ellenfél vár ránk, de ezt tudtuk már a párharc előtt is. Az elmúlt hónapok sikerei azonban önbizalmat adhatnak a srácoknak, amellyel ellensúlyozni tudjuk, hogy fizikálisan még nem vagyunk a topon. A második félidő következik, és semmi sem dőlt még el" - nyilatkozta Rodgers.

Fotó: Sporting Life

Az elmúlt években a Rosenborg szignifikánsan jobban szerepelt hazai pályán, mint idegenben, ahogyan a skótok is inkább a Celtic Parkban szeretnek futballozni. A hazai pálya előnye sokat számíthat majd, és erre hívta fel a figyelmet a Celtic korábbi norvég támadója, Harald Brattbakk is.

"Úgy gondoltam, hogy a Celtic nyerni tud majd hazai pályán, de nem így lett. Erősebb csapatnak tartom a skótokat, de a Rosenborg hazai játéka tiszteletet parancsol.

Jó helyzetben vannak a norvégok, de úgy hiszem, hogy kivárásra játszanak majd, nem fognak ajtóstul rontani a házba és lehet, hogy csak a második félidőben viszik be a továbbjutást érő találatot. Szerintem óvatos mérkőzés lesz, de azért nem a hosszabbítás lesz majd egyik csapat célja sem" - nyilatkozta a Rosenborgban is megforduló játékos.

Mi a magunk részéről teljesen azonosulni tudunk Brattbakk szavaival, ráadásul ha Griffiths tényleg nem kezd, akkor igazi támadó potenciál csak a második félidőben lehet a Keltáknál. Ennek szellemében a tippünk az, hogy az első 45 percben nem is esik majd gól.

hatharom.com
1. félidő gólszám: 0
@2.50
[2567330] 2017-08-02 20:45:00 Rosenborg - Celticx;
2017-08-02;42