Európa Liga

Fölényesen nyert és élre állt a Leverkusen

A Bayer Leverkusen könnyed sikert aratott a Rapid Wien otthonában a labdarúgó Európa Liga K csoportjának meccsén. A német csapat ezzel a győzelemmel élre állt a kvartettben.

Gonzalo Castro

A pont nélkül álló Rapid a néggyel nyomuló Leverkusent fogadta. A németek a 37. percben gólt szereztek, Gonzalo Castro jobbról ívelt be szögletet, Philipp Wollscheid tisztán érkezett és erőteljes fejessel boldogságba borította a vendégszektort (0-1). A szünet után növelte előnyét a német csapat, egy kényszerítő végén Castro 11 méterről a kapus alatt a kapu közepébe helyezett (0-2). Három perccel később ismét lenullázták az osztrák védelmet, a Rapid védői közelről nézték a német játszadozást, majd Bellarabi jobbról, éles szögből, Königshofer lábai között a hálóba lőtt (0-3). Az utolsó percben a leverkuseni hős, Castro megkoronázta teljesítményét, újabb gólt szerzett (0-4), a Bayer négygólos sikerrel távozott és élre állt a csoportban.

Rosenborgban nem esett gól az első félidőben, majd a szünet után azonnal gólt szerzett a hazai csapat, Elyounoussi 13 méterről, középről, pimaszul a kilépő Gorjainov kapus felett a hálóba pörgetett (1-0). A hajában fordított a Metaliszt, előbb Villagra jobb oldali passzát Marlos közelről értékesítette (1-1), majd Cleiton Xavier 30 méterről szabadrúgásból vette be a hazai kaput (1-2).

Bajnokok Ligája
K csoport, 3. forduló
Rosenborg-Metaliszt Harkiv 1-2 (0-0)
Gól: Elyounoussi (46.), ill. Marlos (81.), Xavier (89.)
 
Rapid Wien-Bayer Leverkusen 0-4 (0-1)
Gól: Wollscheid (37.), Castro (56., 90.), Bellarabi (59.)
 
Az állás: 1. Bayer Leverkusen 7 (5-0), 2. Metaliszt Harkiv 7 pont (4-1), 3. Rosenborg 3, 4. Rapid Wien 0.