EURO 2016

Lewandowskiék vagy Keane-ék?

  • hatharom.com

A lengyelek és az írek egymás ellen döntik el, hogy ki jut ki egyenes ágon az Eb-re, és ki játszik pótselejtezőt.

Lewandowskiék mellett a hazai pálya előnye is szól. - Fotó: caughtoffside.com

A szakértők már a sorsolást követően halálcsoportként aposztrofálták a D jelű hatost, avagy egyáltalán nem meglepő, hogy a szextettből még egy válogatott sem kvalifikálta magát a jövő évi Európa-bajnokságra. A németek egyenes ági kijutása viszont borítékolható, hiszen aligha hibáznak hazai pályán Grúzia ellen, viszont a második helyért öldöklő csata várható, pláne úgy, hogy a két főszereplő, Lengyelország és Írország egymás ellen játszik.

Mindkét fél 18 pontot szerzett a kilenc selejtező mérkőzése alatt, ám mégis a lengyelek várják előnyösebb helyzetből a találkozót. Egyrészt Robert Lewandowskiék hazai pályán játszhatnak, ahol a világbajnok németek is behódoltak már a piros-fehéreknek, másrészt tavaly Dublinban 1-1-re végeztek az írekkel, ami kiváló eredmény számukra, hiszen pontazonosság esetén előbb az egymás elleni eredmény, majd a gólarány számít. Vagyis a gól nélküli és az 1-1-es döntetlen is elengedő a hazaiknak vasárnap, mivel gólarányuk alapjáraton kilenccel jobb, mint a vendégeké. Fel van tehát adva az íreknek a lecke, hiszen vagy nyerniük kell vagy olyan döntetlent kell elérniük, ahol minimum kétszer betalálnak Lengyelországnak, minden más esetben a házigazda ünnepelhet.

[1667444] 2015-10-11 20:45:00 Lengyelország - Írországx

Azonban nem árt megjegyezni, hogy nagyon sokáig úgy tűnt csütörtökön, hogy az íreknek elég lesz a remi Varsóban, hiszen attól függetlenül, hogy a lengyelek már a harmadik minutumban megszerezték a vezetést Skóciában, majdnem megégtek, Lewandowski a 94. percben mentette döntetlenre a találkozót. Ezzel szemben az írek kiválóan játszottak Németország ellen, és a találkozó képe alapján nem is volt meglepő, hogy végül Martin O'Neill gárdája került ki győztesen a hétközi mérkőzésből.

A formák tehát a vendégek felé billentik a mérlegnyelvét, de a hazai pálya előnye, továbbá a több jó "out" miatt a lengyelek számítanak favoritnak a bukmékereknél. Azonban véleményünk szerint nem érdemes kimenetelre fogadni, hanem a gólokban van az igazi érték. Hogy miért? Nos, ahogy fentebb említettük az íreknek gyakorlatilag minimum két gólt kell lőniük, vagyis gyakorlatilag a mérkőzés elejétől támadniuk kell, hiszen most már nincs hova tartalékolniuk. Na, de így a lengyelek előtt megnyílhat a tér, és az Eb-selejtező leggólerősebb válogatottja - kilenc kör alatt 31-szer (!) találtak be a hazaiak - könnyedén mattolhatja a szigetlakókat. Avagy összességében egyáltalán nem lenne meglepő, ha minimum három találat születne Varsóban.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
2,5 felett 2,5 alatt
2.05 1.60
[1667444] 2015-10-11 20:45:00 Lengyelország - Írországx;