Európa Liga

Holland másodosztályú csapat szintjén a Fradi?

  • hatharom.com

Mint ahogy arról beszámoltunk, a holland Go Ahead Eagles nevű holland csapat ellen kezdi meg a szereplését az Európa Liga selejtezőjében a Ferencváros. A lehetséges ellenfeleket ismerve vegyesek lehetnek az érzések, hiszen kerülhetett volna könnyebb és nehezebb rivális a zöld-fehérek útjába. De vajon a hollandok könnyű vagy nehéz ellenfelek lesznek?

Fotó: fradi.hu

A holland együttes a holland élvonal tavalyi szezonjában az utolsó előtti, 17. helyen végzett, majd osztályozót követően búcsúzott az élvonaltól. A Holland Kupában nagy bravúrt végrehajtva legyőzték a Feyenoordot, a később az elődöntőig jutó Twente ellen viszont 11-esekkel kiesett. Az UEFA Fair Play-táblázat alapján Hollandia a három legsportszerűbb európai ország között található, ezt a helyet pedig a németalföldi szövetség a piros-sárga kiscsapatnak ítélte oda, miután a holland Fair Play-díjat megnyerő Twente nem vállalta a nemzetközi indulást. Vagyis a Fradi ellenfele nem a pályán elért eredményei alapján vívta ki a jogot az indulásra.

A zöld-fehérek vezérigazgatója egy tavasszal adott interjújában azt nyilatkozta, hogy a Fradi a fizetések terén felveszi a versenyt a holland élvonal csapataival. A kérdés csak az, hogy a pályán is egyenrangú partnere tud e lenni egy németalföldi együttesnek. Az biztos, hogy a GA Eagles nem képvisel olyan játékerőt, mint mondjuk egy Feyenoord vagy egy Alkmaar, de vajon ez megnyugtathatja e a szurkolókat?

"Úgy érzem, hogy szerencsésen alakult a számunkra a sorsolás, emiatt elégedett vagyok – mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a fradi.hu-nak. "A holland bajnokság sokkal erősebb a magyarnál, legalábbis az élmezőnye, de a Go Ahead Eagles ebből a mezőnyből kiesett, a Fair Play mutatóinak köszönheti, hogy elindulhat a sorozatban. Úgy érzem, hogy a holland klubon túl kell jutnunk."

Ennyire egyenes kijelentést nem mert tenni a gárda vezetőedzője, Thomas Doll. A német szakember szerint ezúttal nehezebb dolguk lesz, mint a tavalyi első körben, pedig emlékezhetünk rá, hogy akkor a máltai Sliema ellen is "vért izzadt" a Fradi. "A Go Ahead Eagles tavaly egy erős holland élvonalban játszott. Ebből a szempontból nem számít, hogy kiestek, biztos, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint tavaly volt az első körben. Annak azért örülünk, hogy nem kell sokat utaznunk. Remélem, hogy élvezni fogjuk a meccset. Nagyon várjuk az Európa Liga-találkozót." - fogalmazott Doll. "Igaz, hogy tavasszal nagyon szép menetelésünk volt a bajnokságban, azonban ez tavaly is igaz volt, mégis nagyon nehéz mérkőzéseket vívtunk a Sliema ellen. A nyári felkészülési időszak teljesen más, mint a téli. A válogatott játékosaink csak most jönnek vissza, kisebb sérültjeink is vannak, de nincs olyan sok időnk csapatot építeni, mint télen. Az persze fontos, hogy ezúttal nem kell olyan sok játékost beépítenünk a kezdőbe, mint a tavalyi EL-szereplésnél. Folyamatosan koncentrálnunk kell a felkészülés ideje alatt, és akkor kész állunk majd a párharcra."

Összességében a Fradinál tehát bizakodóak, és lássuk be, a csapatba pumpált tetemes pénzek miatt igen kínos lenne a klub számára, ha már a nyitókörben búcsút intenének Európának. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga a Fradinak, főleg úgy, hogy a visszavágót zárt kaput mögött kell lejátszania, vagyis szurkolói támogatása nélkül illene kivívnia a továbbjutást.

A július 2-án megrendezésre kerülő odavágóra már több fogadóirodánál, így a Tippmixprónál is fogadhatunk. A magyar bukik szerint teljesen nyitott az első mérkőzés kimenetele, hiszen közel azonos szorzót kínálnak mindkét csapat győzelmére.

A történethez ugyanakkor hozzátartozik, hogy a hollandok nem a saját pályájukon Deventerben, hanem a 95 kilométerre arrébb fekvő Emmen városában fogadják majd a Fradit. Vagyis egy holland másodosztályú csapat ellen, semleges pályán kellene a zöld-fehéreknek olyan eredményt elérni, amellyel jó esélyük lesz kivívni a második körbe való bejutást. A kérdés vajon sikerül e...

Fogadás az odavágóra    
GA Eagles Döntetlen Ferencváros
TippmixPro@2.50 TippmixPro@3.20 TippmixPro@2.55
[1994932] 2015-07-02 21:00:00 Go Ahead Eagles - Ferencvárosx;