Angol foci

Falcao = Hernandez, csak lassabb

  • gradessaint

Mondja a legtalálóbb bejegyzés, amit ma láttam a Twitteren. Az MU amúgy megint nem volt jó, de legalább megverte a reménytelen Sunderlandet.

Egyelőre a vergődésről szól a Manchester United idei szezonja. Ez a bajnoki helyezésükön - jelenleg a harmadikak, de ha holnap győz az Arsenal az Everton ellen, egyet visszacsúsznak - mondjuk pont nem látszik, de aki kettőnél több MU-meccset látott idén, az pontosan tudja, vallatni lehetne a csapat játékával. 

A szurkolók persze gyorsan megtalálták a bűnbakokat, a nyáron rengeteg pénzért szerződtetett Di María az egyik, aki rengeteg kritikát kap, a másik pedig a kölcsönjátékos Falcao, akiért 40 millió fontot kellene leszurkolni a szezon végén. 

Az egyik ilyen drukker a Sunderland elleni meccs - ami egyébként megint vergődésbe fulladt - közben odáig ment, hogy sommás következtetést fogalmazott meg a Twitteren. Falcao = Hernandez, csak sokkal lassabb. Visítva röhögtem, annyira igaz.

A mexikói csatár jelenleg kölcsönben a Real Madridnál játszik, vagyis nem, mert még csereként is csak elvétve kap lehetőséget. Innen nézve különösen vicces, hogy mennyire visszasírják Manchesterben, mert a korábbi időszakban ott sem volt alapember, pláne, mióta Robin van Persie is a csapat játékosa. Amúgy tényleg gyors, bár ezen kívül sok kiemelkedő skillje nincs, talán csak a helyzetkihasználása, ami igazi lesipuskássá teszi.

A szezon előtt hiába tűnt úgy, hogy a United támadósora világszinten is egyedülálló, van Gaal pár napja már arról panaszkodot a sajtónak, hogy nincs olyan csatára, aki egyedül is képes lenne 20 bajnoki gól környékén termelni. A beimserés attól különösen kínos, hogy a szezon elején a csapat Danny Welbecket éppen azért adta el az Arsenalnak, mert nem lőtt elég gólt az előző évadokban.

Falcao egyébként tényleg elég nagy bust lett, nem véletlen hogy orrba-szájba árulja a menedzsere. Nekem úgy tűnik, hogy a kolumbiai már nem ugyanaz a játékos, mint a sérülése előtt, lassabb és körülményesebb lett, rengeteget vesztett a robbanékonyságából, és a helyzetkihasználása is szinteket esett vissza. Nyilván nem fekszik neki az a kétcenteres játék sem, amit teljesen érthetetlenül erőltet van Gaal, de akárhonnan nézzük, 17 meccsen 4 gólt lőni kínosan kevés.

A United végül egy Falcao által kiharcolt tizenegyessel  - a kolumbiai zseniálisan vette át a labdát O'Shea mellett - szerezte meg a vezetést a Sunderland ellen, ezzel lett 1-0 a második félidő közepén. Aztán Rooney lőtt egyet akcióból is, az MU 2-0-ra nyert, az angol pedig az első játékos lett a Premier League történetében, aki 11 egymást követő szezonban lőtt tíznél több bajnoki gólt.