Copa América

Falcao már a válogatottnak sem kell

A kolumbiai klasszis kimaradt a José Pekerman 40-es keretéből is, így alighanem elúszik a Copa-részvétele.

José Pekerman kijelölte a Copa Americára készülő bő keretét, amelyben negyven játékos kapott helyet. A támadók között ott van például Carlos Bacca, Luis Muriel, Adrian Ramos és Felipe Pardo is, ám Radamel Falcao, aki 63 mérkőzésen 25 gólt szerzett a La Tricorol színeiben, nem fért be a névsorba. Ezzel úgy tűnik, végleg leáldozott a Tigris csillaga. Falcaón kívül egyébként még olyan nagy nevek maradtak le a listáról, mint Jackson Martínez, Abel Aguilar, Zuniga vagy Pablo Armero.

A 30 éves támadó két éve küzd sérüléssel, idén mindössze 363 percet játszott a Chelsea-ben, de az előző szezonja is nagyon gyengén sikerült, 33 találkozón 6 gólt lőtt és mindössze hat mérkőzést játszott végig.

Falcaót már a világbajnoki selejtezőkön sem vette számításba Pekerman, utoljára októberben volt válogatott, amikor Kolumbia Uruguayt verte 3-0-ra. Az egykor szebb napokat megélt támadó vélhetően Angliába távozik, és nem túl meglepő módon vagy Kínába vagy az Egyesült Államokba vagy pedig korábbi csapatába, a Monacóba igazol.

A január elején kezdődő torna legnagyobb esélyese Argentína, őket követi Brazília, valamint a házigazda Egyesült Államok. A    -n Kolumbiára 10-szeres oddson fogadhatunk.

Melyik csapat nyeri a Copát?    
Argentína 3.20
Brazília 5.00
USA 7.75
Chile 8.00
Uruguay 9.50
Kolumbia 10.00