Premier League

Diego Costa rekordot döntött, erre még Mourinho sem számított

A Chelsea 4-2-re verte otthon a Swansea-t az angol labdarúgó Premier League 4. fordulójának szombati meccsén. Diego Costa három góllal járult hozzá a sikerhez.

Diego Costa hét gólnál jár

Diego Costa az első olyan játékos a Premier League-ben 1992 óta, aki gólt szerzett az első négy bajnoki meccsén. A spanyol csatár ezen a nyáron az Atlético Madridtól érkezett és immár hét gólnál jár. A londoni kékek mestere, José Mourinho a hispán támadót dicsérte.

"Szép meglepetés ez a hét gól - reagált Diego Costa találataira Mourinho. - Senki sem számíthat arra, hogy egy játékos hét gólt szerez négy meccsen, ráadásul egyik sem büntetőből született. Természetesen azt vártuk, hogy sikeres lesz, jól érzi magát és beilleszkedik, de ez egy fantasztikus rekord."

Diego Costa egy-egy gólt szerzett a Burnley és Leicester ellen, kettőt vágott az Evertonnak, ezúttal pedig háromszor volt eredményes. Tavaly a spanyol bajnokságban 27 alkalommal talált be, vagyis tevékeny részese volt az Atlético Madrid bajnoki címének. A brazil születésű játékos a világbajnokságon szerepet kapott a spanyol válogatottban, de nem szerzett gólt.

[1724013] 2014-09-13 16:00:00 Chelsea - Swanseax;