NB I

Erősíteni kell a gyilkos hajlamunkat - Thomas Doll

A Ferencváros a Dunaújváros legyőzésével immáron a tabella harmadik helyén áll az OTP Bank Ligában, a zöld-fehérek német vezetőedzője szerint azonban a támadások befejezésénél még sokat kell fejlődniük.

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójából elmaradt mérkőzést pótolt a Ferencváros, amely a Dunaújvárost fogadta új stadionjában, a Groupama Arénában. A közel 8 ezer néző előtt lejátszott mérkőzésen már az első félidőben kialakult a 2-0-s végeredmény, a Fradi előbb Ugrai, majd Böde révén is bevette az újonc kapuját, és bár a második játékrészben kidolgozott jó pár helyzetet, több alkalommal már nem tudott eredményes lenni.

"Örülök, hogy nem kaptunk gólt - kezdte a mérkőzés utáni értékelését Thomas Doll.  "Rengeteg gólhelyzetet tudtunk kialakítani, az egyetlen szemrehányás, amit tehetünk magunknak, hogy nem döntöttük el hamarabb a mérkőzést. Elhatároztuk, hogy nagy lendülettel, bátran játszunk, ezeket mind jól hajtottuk végre, sok lehetőségünk volt. Azt szeretném látni, hogy fejlődik a csapat. Tavaly is sok gólhelyzetet alakítottunk ki, de több alkalommal előfordult - például a Kaposvár ellen -, hogy egy-nullra győztünk. Azt szeretném már, hogy a srácok egy sokgólos győzelemmel megjutalmazzák magukat. Egy hét alatt három bajnoki meccset játszani elég kemény… Éppen ezért fontos, hogy kettő nullás állás után is betaláljunk, mert három-négygólos előnynél kicsit visszább lehet kapcsolni. Vasárnap, az MTK ellen akár egy csodálatos hetet is zárhatunk. Ehhez erősíteni kell a gyilkos hajlamunkat. A Nyíregyháza ellen is látszott, hogy néha még túl humánusak vagyunk a kapu előtt, több helyzetet kellett volna gólra váltanunk. Ezen a téren mindenféleképpen fejlődnünk kell" - idézi a német által a sajtótájékoztatón elmondottakat a fradi.hu.

A találkozó első gólját szerző Ugrai Roland szerint a pápai vereséget leszámítva az idei szezonban jól teljesít a Fradi, a hétvégi, MTK elleni örökrangadó előtt pedig csupa kellemes emlék jut az eszébe.

A Dunaújváros elleni végeredmény a hatharom.com tippmestere, Tomihmvh várakozásait is igazolta, akinek a Ferencváros legalább kétgólos győzelmére ajánlott Protippje bejött. A zöld-fehérek legközelebb vasárnap a Bozsik-stadionban lépnek pályára, ahol a tabella ötödik helyén álló MTK lesz az ellenfél. Az online fogadóirodák egyelőre még nem vették fel a kínálatukba a mérkőzést, de amint ezt megtörténik, arról természetesen beszámolunk.

OTP Bank Liga
3. fordulóból elmaradt mérkőzés
Ferencváros-Dunaújváros 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, 7789 néző, v.: Erdős
Gólszerzők: Ugrai (30.), Böde (44.)
Sárga lap: Gyömbér (37.), Pavlovic (62.), illetve Szekeres (38.), Muscat (55.)
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bönig - Ugrai (Kukuruzovic, 71.), Gyömbér, Gera (Havojic, 77.), Busai (Cukic, 60.) - Lauth, Böde
Dunaújváros: Milinte - Villám, Gavric, Szekeres A., Csehi T. - Zsótér, Józsi, Böőr (Sóron, 79.), Petneházi (Muscat, a szünetben), Orosz (Thiago, 69.) - Urbin
[1732206] 2014-08-27 18:30:00 Ferencváros - Dunaújvárosx;
164237