Légiósaink

Vanczák gólt lőtt, Király csapattársát inzultálta

A mögöttünk hagyott hétvégén újabb európai pontvadászatok startoltak el, amelyekben légiósaink is bemutatkoztak. Vanczák egy gyönyörű góllal, Huszti gólpasszal, Király csapaton belüli balhéval vétette magát észre.

Európa-szerte egyre-másra kezdődnek el az őszi-tavaszi rendszerű bajnokságok, így ismét összegezzük idegenlégiósaink heti termését. A mérleg felemás, reméljük ennél csak jobb lesz.

ANGLIA

Bogdán Ádám a Championship (II. osztály) nyitófordulójában a cserepadon ülve nézte végig csapata 3-0-s idegenbeli vereségét a Watfordtól. A hazaiaknál Tőzsér Dánielnek sikeresebb volt a szezonkezdet, ő végig a pályán volt, a második gólt ő készítette elő cseh csapattársának, Matej Vydrának. Bajner Bálint is bemutatkozott Angliában. Az Ipswich Town újdonsült csatára kezdőként 44 percet kapott csupán - edzője szerint nem bírta a tempót -, csapata pedig 2-1-re nyert hazai pályán a tavaly még élvonalban nyomuló Fulham ellen.

Király megtépte csapattársát - Fotó: tz.de

NÉMETORSZÁG

Hoffenheimben Szalai Ádám kezdőként 64 percet játszott a Genoa elleni 1-1-gyel végződő barátságos mérkőzésen. Stieber Zoltán szintén felkészülési mérkőzést vívott csapatával, kezdőként mindössze 31 perc jutott neki. A Hamburg hazai pályán kapott ki 2-0-ra az olasz Lazio ellen. A Bundesliga 2-ben Hajnal Tamás ezúttal sem játszott az Ingolstadtban, vele kapcsolatban az a hír járja, hogy hamarosan elszerződik a klubtól. Király Gábor (1860 München) végig a kapuban állt, és büntetőt is védett az RB Leipzig elleni hazai mérkőzésen, csapata azonban így is simán kikapott 3-0-ra, ráadásul a 68. percben sárga lapot is kapott kapusunk, miután csapattársával, az uruguayi Gary Kagelmacherrel összeszólalkozott, sőt a vita hevében még a haját is megtépte. A mérkőzéssel egyébként jól kereshetett, aki velünk tartott, ugyanis a gólok számára vonatkozó Protippünk telitalálatnak bizonyult. A vendégeknél Kalmár Zsolt nem volt nevezve a találkozóra. Korcsmár Zsolt együttese, a Geuther Fürth hétfőn este játszik az élvonalból kiesett 1. FC Nürnberggel.

AUSZTRIA, LENGYELORSZÁG

Gulácsi Péter hete szerdán kezdődött egy nehéz BL-selejtező visszavágó mérkőzéssel, melyet csapata, a Red Bull Salzburg 2-0-ra nyert otthon az azeri Karabakh ellen, és ezzel 3-2-es összesítéssel továbblépett a playoff körbe. Következő ellenfele a Svéd Malmö FF lesz, tét a főtáblára kerülés. A hétvégén aztán a salzburgiak a Grödig elleni kiütéses, 8-0-s győzelemmel örvendeztették meg szurkolóikat. Kapusunk kapott gól nélkül védte tehát végig mindkét meccset. Az AC Wolfsberger 2-1-re nyert az újonc Altach vendégeként, az ex-paksi Simon Attila csereként a 76. percben állt be a győztes csapatba.

Lovrencsics Gergő az 59. percben lépett pályára csütörtökön Európa Liga-selejtező mérkőzésen a Lech Poznan színeiben, a blama elkerülésében azonban ő sem tudott segíteni. Az idegenbeli egygólos vereség után, hazai pályán 0-0-t játszott a lengyel csapat az izlandi Stjarnan ellen, és nagy meglepetésre kiesett az EL-ből. Hétvégén kezdőként már 74 percet kapott válogatott középpályásunk, együttese idegenben nyert 2-1-re a Lechia Gdansk ellen.

HOLLANDIA

Babos Gábor a NAC Breda cserepadján ült végig, csapata hazai pályán nem bírt az újonc Excelsiorral (1-1). Varga Szabolcs és Otigba Kenneth is csak a kispadról szemlélhette, amint együttesük a Heerenveen hazai pályán szenved 2-1-es vereséget a Dordrechttől.

NORVÉGIA, FINNORSZÁG

Kovács Péter második mérkőzését játszotta végig együttese, a norvég Strömsgodset tartalékcsapatában, pedig még mindig ő vezeti a házi góllövőlistát hét találattal... Edzőjének mindenesetre üzent két góllal, melyet a harmadik vonalban játszott mérkőzésen lőtt. Csapata így 3-3-as döntetlent ért el hazai pályán a Vindbjart ellen.

Gruborovics Tamás csereként a 67. percben állt be, csapatát az Inter Turkut így sem tudta győzelemhez segíteni, amely hazai pályán 1-1-et ért el az SJK ellen.

OROSZORSZÁG, ROMÁNIA

A meggyőző 7-3-as idénykezdet után hazai pályán 2-1-re kikapott Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva az örök rivális Szpartak Moszkva ellen, Dzsudzsi kezdőként 63 percet kapott, gólt ezúttal nem lőtt.

Bőle Lukácsot a román első osztályú CSMS Iasi (Jászvásár) keretébe most sem jelölték, csapata így nélküle kapott ki otthon 5-1-re a listavezető Petrolultól. 

SVÁJC, BELGIUM

Vanczák Vilmos a Sion védője végig a pályán volt, együttese az ő 56. percben lőtt góljával nyert hazai pályán 1-0-ra a Vaduz ellen.

Belgiumban Köteles László ezúttal is csak kispados volt, csapata hazai pályán ért el gól nélküli döntetlent a Lokeren ellen.

KÍNA

Huszi Szabolcs végig a pályán volt, és elmúlt héten szerzett győztes gólja után ezúttal gyönyörű gólpasszal vétette észre magát a kínai pontvadászatban. Csapata a Csangcsun Jatai így hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Dalian Aerbin ellen.