Légiósaink

Huszti és Szalai góllal villant, Gulácsi kapuja bevehetetlen

Bemutatkozott új német klubjában, a Hoffenheimben Szalai Ádám és mindjárt gólt lőtt kupamérkőzésen. Huszti Szabolcs is gólt lőtt és gólpasszt adott, Gulácsi Péter ezúttal sem kapott gólt, sok légiósunk viszont a kispadra sem fért oda...

ANGLIA

Bogdán Ádám kedden végig védett a Boltonban a hazai pályán, hosszabbításban 3-2-re megnyert Bury elleni Ligakupa-mérkőzésen, mint ahogy a szombat bajnokin is a Nottingham Forest ellen. Utóbbi meccsen 2-2-t játszottak hazai pályán. Tőzsér Dánielnek nem sikerült ilyen jól a hete. Kedden, a Ligakupában, a két osztállyal lejjebb játszó Stevenage verte a Watfordot 1-0-ra idegenben. A magyar légiós nem volt a pályán, hétvégén szintén idegenben, a Norwich ellen kaptak nagy verést, 0-3 lett a vége, a magyar csatár végig a pályán volt és a 76. percben sárga lapot kapott. Bajner Bálintnak, az Ipswich Town nem rég leigazolt játékosának, a hete szintén Liga-Kupa mérkőzéssel és vereséggel kezdődött. A csatár a 63. percben állt be, de ő sem tudott segíteni csapatán, a harmadosztályú Crawley Town otthonában kaptak ki hosszabbítás után 1-0-ra. Hétvégén a Reading vendégeként játszottak a bajnokságban, Bajner a 82. percben állt be, de már nem tudott segíteni, 1-0-ra kikaptak.

Szalai Ádám góllal járult hozzá a kupasikerhez - fotó: bundesliga.de

NÉMETORSZÁG

Hétvégén rendezték a Német Kupa első fordulójának küzdelmeit. Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim kiütéses, 9-0-s győzelmet ért el az ötödosztályú Paloma otthonában. A magyar csatár végig a pályán volt, ő szerezte csapata hatodik találatát. A múltheti balhé után, Király Gábor ugyan nem védett csapatában, az 1860 Münchenben, de a cserepadon ott ült és ez is nagy szó azok után, hogy a klub második csapatával kezdte a hetet. A müncheni gárda idegenben tudott győzni 2-1-re a Bundesliga 3-ban szereplő Holstein Kiel vendégeként. A Greuther Fürth még hétfőn, bajnokin verte otthon 5-1-re a tavaly még élvonalbeli, 1. FC Nürnberget. Korcsmár Zsolt végig a pályán volt. A szombati kupamérkőzésre már nem nevezték a magyar játékost, csapata így is könnyedén győzött az alsóbb ligás Waldkirch otthonában 3-0-ra. Kalmár Zsolt nem volt nevezve a RB Leipzig, így a lipcseiek nélküle győzték le hazai pályán az élvonalbeli Paderborn csapatát, hosszabbítás után 2-1-re. Stieber Zoltán új csapatával, a Hamburggal ma játssza első tétmeccsét, a kupában a harmadik ligás Energie Cottbus vendégei lesznek. Hajnal Tamás is ma játszik, együttese, az Ingolstadt idegenben, a negyedosztályú Offenbach-nál szerepel.

Szalai Ádám gólja 3:40-nél

 

AUSZTRIA, LENGYELORSZÁG

Gulácsi Péter a hétvégi bajnokiját is kapott gól nélkül abszolválta, miután csapatával, a Salzburggal, 3-0-ra győzött az Admira vendégeként. Gulácsi a bajnokságban sorrendben a negyedik meccsét teljesítette kapott gól nélkül. Simon Attila a Wolfsberg magyar idegenlégiósa a 75. percben állt be hazai bajnoki mérkőzésükön, ekkor már kialakult a 4-1-es sikerük a Ried ellen.

Lengyelországban, Lovrencsics Gergő csapata a Lech Poznan 1-1-es döntetlent játszott otthon a Pogon Szczecin ellen. A magyar válogatott játékosa kezdőként 73 percet játszott.

Gulácsi ezúttal sem kapott gólt

HOLLANDIA, BELGIUM, SVÁJC

Babos Gábor a kispadról nézhette végig csapattársa (Ten Rouwelaar) szenvedését a NAC Breda kapujában, hat gólt kaptak a PSV vendégeként. A Heerenveen magyarjai közül Varga Szabolcs nem volt a keretben, Otigba Kenneth végig padozott. Csapatuk 1-1-et játszott idegenben a szebb napokat is megélt Feyenoorddal.

Köteles László ezúttal is padozott a Genkben, amely a Kortrijk vendégeként ért el 1-1-es döntetlent a belga élvonalban.

Vanczák Vilmos, svájci klubjában a Sionban ezúttal nem góllal, hanem egy korai (9. perc) sárgával vétette észre magát. Csapata hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a Paulo Sousa vezette Baseltől.

FINNORSZÁG, NORVÉGIA

Gruborovics Tamás szerdán előbb bajnokin játszott végig csapatában, az Inter Turkuban, 2-0-ra kikaptak az éllovas HJK otthonában. Aztán szombaton a Finn Kupában győztek 2-1-re hosszabbítás után a Lahti otthonában.

Norvégiában Kovács Péter visszakerült a Strömsgodset első csapatába, de ezúttal is újonnan igazolt belga riválisa, Marvin Ogunjimi kapott több lehetőséget, aki két gólig jutott. A vörös hajú magyar center épp az ő helyére érkezett a mérkőzés 77. percében.

OROSZORSZÁG, ROMÁNIA, PORTUGÁLIA

Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva magyar csatárának múlthéten két bajnoki is jutott. Mindkét mérkőzésen csak csere volt, előbb szerdán az Ufa otthonában a nem rég igazolt, Valbuena helyére állt be a 77. percben, ekkor már 2-0-re vezetett a Dinamo és később sem változott az eredmény. Vasárnap szintén idegenben játszottak, méghozzá az Arsenal Tula ellen, Dzsudzsák ezúttal egy kicsit hamarabb, a 65.percben állt be Büttner helyére, a moszkvaiak 2-1-re nyertek.

Romániában, az exkaposvári játékost, Bőle Lukácsot ezúttal sem nevezték csapatába, a CSMS Iasi (Jászvásár) keretébe. Együttese 2-1-re kapott ki az Astra vendégeként.

A másik egykori kaposvári játékos, Balázs Benjámin sem került be portugál csapatának, a Guimaraes keretébe. Klubja 3-1-re győzött a Gil Vicente vendégeként.

KÍNA

Huszti Szabolcs, mint korábban már megírtuk, csütörtökön gólt rúgott és gólpaszt adott, csapata, a Csangcsun Jatai pedig 3-2-re győzött idegenben a Shanghai Shenhua ellen. Vasárnap hazai pályán játszottak a Shanghai SIPG ellen, kikaptak 2-1-re, Huszti végig a pályán volt, ezúttal nem lőtt gólt.