Magyar válogatott

Ez egy sikeres esztendő volt - Bernd Storck

A magyar válogatott vereséggel zárta a 2016-os esztendőt, a mieink kedden este 2-0-ra kikaptak Svédországtól. A magyar válogatott szövetségi kapitánya nem bánkódott az eredmény miatt, sokkal fontosabbnak tartotta, hogy több újoncot is avathatott.

Fotó: mlsz.hu (archív)

"Először is köszönöm a búcsúzó játékosok munkáját, reméljük sokáig tudnak még hozzájárulni a magyar futballhoz klubjainkban" - kezdte sajtótájékoztatóját Bernd Storck szövetségi kapitány. A német szakember hangsúlyozta, jó tanulómérkőzés volt ez a válogatott számára, ugyanakkor több játékos nem rendelkezik megfelelő rutinnal, ritmussal, ennek hiányában pedig kijönnek a különbségek. Storck ezúttal is hangsúlyozta, hogy minél több nemzetközi találkozóra lenne szüksége ahhoz a játékosoknak, hogy fejlődjenek.

"Gratulálok a svédek ellen bemutatkozó újoncoknak, a klubjukban mutatott teljesítményükkel, és az összetartásokon mutatott edzésmunkájukkal kiérdemelték, hogy bemutatkozzanak a válogatottban. Jó erőfelmérő volt a svédek elleni mérkőzés, éppen az ilyen tempójú, nemzetközi megmérettetésekre van szüksége a fiataloknak a fejlődéshez. Ugyanakkor elmondhatjuk, hogy az utánpótlás terén jó úton járunk, nagy öröm számunkra, hogy az U17-es és az U19-es korosztály minden csapata, a férfiak és a nők is kvalifikálták magukat az Eb-selejtezőkön az elitkörbe" - fogalmazott a német szakember.

A keddi meccsen Bernd Stock öt olyan játékosnak is lehetőséget adott, akik korábban még nem szerepeltek a felnőtt válogatottban: Megyeri Balázs után Berecz Zsombor, Botka Endre, Hangya Szilveszter és Nagy Dominik is bemutatkozhatott. 

"A magyar futball tekintetében ez mindenképpen sikeres esztendő volt. Nemzetközi szinten helytálltunk, összességében jó meccseket játszottunk. Elégedettek lehetünk, az Európa-bajnokságon jól képviseltük az országot, s versenyben vagyunk a 2018-as világbajnokságra való kijutásért is. A selejtezőkön egy-két ponttal szerezhettük volna többet, ám a 2017-es esztendőben lesz lehetőségünk a javításra. A következő feladat az Európa-bajnok portugálok ellen jön, nehéz lesz, de vállaljuk" - nyilatkozta a meccs után a német kapitány a köztévének.

Magyarország–Svédország 0–2 (0–1)
Groupama Aréna, v: Valeri (olasz)
Gól: Larsson (29.), Thelin (65.)
Magyarország: Király Gábor (Megyeri Balázs 28.) – Fiola Attila (Botka Endre, 69.), Juhász Roland (Hangya Szilveszter 44.), Pintér Ádám, Kádár Tamás – Vida Máté (Berecz Zsombor, 46.), Elek Ákos– Lovrencsics Gergő (Nagy Dominik, 78.), Németh Krisztián, Stieber Zoltán – Priskin Tamás (Böde Dániel, 58.)
[2398049] 2016-11-15 19:45:00 Magyarország - Svédországx;