Légiósaink

Sikeres magyarok, duplák és szimplák a nemzetközi pályákon

Túl vagyunk egy újabb hétvégén, ismét körülnéztünk, hogyan teljesítettek a külföldön szereplő magyar labdarúgók.

Huszti Szabolcs szabadrúgásból talált be

ANGLIA, NÉMETORSZÁG

A térdsérüléséből lábadozó Gera Zoltán nélkül zárta a szezont a Premier League-ben a West Bromwich Albion, amely a 38. fordulóban 2-1-re kikapott otthon a Stoke Citytől. A birminghami alakulat a 17. helyen végzett.

Parádés góllal fejezte be a 2013/14-es idényt Huszti Szabolcs, aki a Bundesliga 34. körében, a Freiburg ellen 3-2-re megnyert meccsen a Hannover első találatát szerezte. Szalai Ádám kezdőként 72 percet kapott a Schalkéban, amely 4-1-re verte Nürnberget. A Hannover tizedik, a Schalke harmadik helyen zárt a német élvonalban.

A másodosztály utolsó fordulójában szokás szerint Király Gábor védte az 1860 München kapuját, 1-1-re végeztek az Union Berlin vendégeként. Stieber Zoltán kezdő volt a forduló előtt az osztályozót jelentő harmadik helyen álló Greuther Fürthben, és a 86. percben fejjel volt eredményes, amivel csapata 2–0-ra győzött a Sandhausen ellen, ezzel pedig osztályozót játszhat az élvonalba jutásért a Bundesligában 14. helyen végző Hamburggal. Stieber csapattársa, Korcsmár Zsolt nem volt a keretben. Sváb Dániel a kispadról nézte végig az utolsó helyen záró Energie Cottbus idénybeli 21. bajnoki vereségét, míg Hajnal Tamást a keretbe sem nevezték az Ingolstadtban.

Huszti Szabolcs gólja


A harmadosztályban Nagy Dániel a 68. percig pályán volt az Osnabrückben, 0-0-ra zártak a Jahn Regensburg otthonában, míg Bajner Bálint a tartalékok között üldögélt a Dortmund II-ben, amely 3-0-ra legyőzte az Elversberget. Az Osnabrück ötödik, a Dortmund II 14. helyen végzett.

OLASZORSZÁG, FRANCIAORSZÁG, BELGIUM, HOLLANDIA, SVÁJC

A sérüléséből felépült Feczesin Róbert a 87. percben csereként lépett pályára a Padovában, amely odahaza 1-0-ra kikapott a Cesenától a Serie B 38. fordulójának találkozóján. A Padova sorozatban harmadszor kapott ki, és négy fordulóval a zárás előtt öt pont a hátránya a bennmaradásért zajló csatában. Kovácsik Ádám kispados volt a Carpiban, amely 2-0-ra verte a Varesét.

Franciaországban a második vonalban szereplő Chateauroux otthon, 2-0-ra kikapott a Créteiltől és egy fordulóval a vége előtt kieső helyen áll. Filkor Attila nem került be a hazaiak keretébe. A Köteles Lászlóval felálló KRC Genk 4-0-ra kikapott az Anderlecht otthonában a belga bajnokság felsőházi rájátszásának 8. fordulójában, és a playoffban eddig csak egyszer tudott nyerni.

Hollandiában az Európa Liga volt a tét. Az AZ Alkmaar 1-0-ra kikapott a Heerenveen otthonában (a Heerenveenben Otigba Kenneth csereként állt be, 30 percet játszott), míg a Groningen kettős győzelemmel ütötte ki a Vitesse-t (Adorján Krisztián nem kapott lehetőséget a groningenieknél.) A Groningen és az AZ Alkmaar vívja majd a döntőt.

A svájci bajnokság 34. fordulójában a Sion otthon 3-1-re verte a Thunt, a hazaiaknál Vanczák Vilmos végig pályán volt, a 79. percben sárga lapot kapott. 

OROSZORSZÁG, AUSZTRIA, LENGYELORSZÁG

A Dinamo Moszkva 4-2-re nyert a listavezető Zenit otthonában az orosz labdarúgó Premjer Liga 29. fordulójának vasárnapi meccsén. Sorrendben negyedik bajnoki meccsén nem került be a Dinamo kezdőcsapatába Dzsudzsák Balázs, aki ezúttal csereként sem kapott lehetőséget. A Koman Vladimirrel felálló FK Ural hazai pályán 2–1-re legyőzte a Kubany Krasznodart és ezzel fontos lépést tett a bennmaradás felé. A magyar középpályás 82 percet kapott. Pintér Ádám a 77. percben állt be Tom Tomszkba, 2-0-ra kikaptak a CSZKA Moszkva otthonában.

Ausztriában a Salzburg már hetekkel ezelőtt bebiztosította bajnoki címét, az utolsó körben Gulácsi Péter helyett Alexander Walke védte a csapat kapuját, 2-0-ra kikaptak a Wolfsbergertől. Sáfár Szabolcs kezdett és a 48. percben lecserélték, együttese, a Wacker Innsbruck 3-3-ra zárt a Grödiggel, a magyar kapus együttese kiesett az élvonalból.

Lovrencsics volt a Lech Poznan hőse

Lovrencsics Gergő két góllal járult hozzá a Lech Poznan 2–1-es győzelméhez a Górnik Zabrze ellen a lengyel felsőházi rájátszás 3. fordulójában. A magyar légiós végig pályán volt, a poznaniaknak ötpontos lemaradással követik az éllovas Legiát.

Lovrencsics Gergő góljai

NORVÉGIA, DÁNIA, IZRAEL, CIPRUS

A Strömgodset Kovács Péter duplájával 2-0-ra nyert a Molde otthonában a norvég bajnokság 8. fordulójában, a magyar csatár végig pályán volt. Vadócz Krisztián csütörtökön a kispadról nézte végig az Odense 2-1-es győzelmét a Randers ellen a dán élvonal 32. körében, majd vasárnap nem került a keretbe az Esbjerg ellen - kikaptak 2-1-re. Priskin Tamás a 63. percben állt be a Maccabi Haifába, amely 2-0-ra nyert a Bnei Sakhnini otthonában az izraeli felsőházi rájátszás 8. körében. Leandro nem került be az Omonia Nicosia keretébe, 3-2-re kikaptak az AEL-től a ciprusi felsőházi rájátszásban.