Karrier

Ricardo Moniz lett Király Gábor edzője

Ricardo Moniz lett az 1860 München vezetőedzője. A holland tréner a Ferencvárostól a Lechia Gdansk csapatához került, ám mivel a lengyel együttessel nem érte el a kitűzött célt, elfogadta a német alakulat invitálását.

Nem tartott sokáig a Ferencváros éléről decemberben menesztett Ricardo Moniz lengyelországi karrierje. A 49 éves holland trénert március végén nevezték ki az élvonalban szereplő Lechia Gdansk élére, ahol 5 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség volt a mérlege. Az együttes ezzel lemaradt az Európa Liga-selejtezőről, márpedig Moniz székfoglalójában annak "megcsípését" ígérte. Moniz személyes okokra hivatkozva hagyta el a Lechia együttesét. Hogy ez pontosan mi lehetett, nem tudni, mindenesetre felkerült a világhálóra egy videó, amelyen a holland szakember súlyos összetűzésbe került a klub biztonsági embereivel, amikor egy Budapestről érkező barátjával tiszteletlenül viselkedtek.

A lemondás után nem sokkal a német Bundesliga II-ben szereplő 1860 München hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő szezonban Moniz irányításával készül a csapat. A németek részéről, Gerhard Poschner sportigazgató nagy erősítésnek nevezte Moniz leigazolását. "Ricardo Moniz egy fiatal tehetséges edző. Csapatai mindig agresszív támadó futballt játszanak. A futballért él, és nagyon szenvedélyes. Pont egy ilyen edzőre van szükségünk" - mondta a klubvezető.

Az 1860 München ugyan komoly célokkal vágott neki a 2013/2014-es idénynek, a kisebbik müncheni alakulat végül a hetedik helyen zárt a Bundesliga kettőben. A tervezett erősítésekről egyelőre még nem esett szó, ám nem kizárt, hogy Moniz néhány korábbi ferencvárosi játékosa is Münchenben köt majd ki. Az elmúlt szezonban az 1860 kapuját minden bajnoki meccset Király Gábor védte, aki óriási népszerűségnek örvend a csapat szurkolóinak köreiben, szerződése értelmében pedig a következő idényben is a klub alkalmazottja lesz.