Ferencváros

Leonardo nem akar többet Dollal találkozni

Nagyon úgy fest, nem lesz békülés, a brazil Leonardo továbbra sem készülhet a Ferencváros csapatával, a brazil játékmester minden bizonnyal távozik az Üllői útról.

Fotó: facebook.com

Ugyan hivatalos még, hogy a Ferencváros játékosa, gyakorlatilag biztosra vehető, hamarosan elválnak a brazil Leonardo és a legnépszerűbb magyar klub útjai. Mint ismert, az UEFA-kupa győztes játékmester közel egy hetet késett a felkészülésről, és mivel erről sem a szakmai stábot, sem pedig a klubvezetést nem tájékoztatta, Thomas Doll kirakta őt a csapatból.

Leonardo feldúltan vette tudomásul a német szakvezető döntését, közösségi oldalán pedig ennek hangot is adott "Rendkívül szomorú és mérges vagyok, amiért az edzőm nem engedi, hogy együtt készüljek a többiekkel. Mondhatta volna korábban is, amikor még Brazíliában voltam, ahol a családom és a barátaim mindenben támogattak. Remélem elenged, és felbonthatom a szerződésemet, bár szeretem a Ferencvárost és a szurkolókat. Kész vagyok attól, ahogy az edzőm kezel engem, amiatt nagyon szomorú vagyok" - írta még múlt héten közösség oldalára a brazil, akit Doll nem is nevezett az Európa Liga selejtezőjének első fordulós mérkőzésére.

Kedden este a zöld-fehérek Leonardo és Besic nélkül nagyon gyenge játékkal rukkoltak elő, így a máltai bajnokság ötödik helyezettje ellen csak 1-1-es döntetlent értek el. Amíg a csapat a Sliema Wanderers ellen izzadt a máltai hőségben, addig Leonardo közösségi oldalán tevékenykedett, legutolsó posztjánál pedig világossá tette, hogy a közös munka immáron véget ért.

"Szeretem a Ferencvárost és Budapestet, de nem akarom többé látni ennek az edzőnek az arcát. Remélhetőleg soha nem látom őt az életemben" - írta a 31 éves brazil, aki ezzel meglehetősen egyértelművé tette a helyzetet.

Leonardo ügye további frontvonalakat nyithat az amúgy is háborús hangulat uralta klubnál, a Máltán mutatott harmatgyenge teljesítmény után a szurkolók többsége visszaköveteli Leonardót a csapatba. A klubvezetés részéről ugyanakkor korábban Kubatov Gábor elnök és Orosz Pál vezérigazgató is leszögezte, hogy a klub lelkiismerete tiszta az ügyben, ahogy mondták, a brazil folytonos fegyelmi vétségei miatt nem alkalmas arra, hogy a Ferencváros csapatához tartozzon.

"A Ferencváros egy olyan közeg, ahol be kell illeszkedni a csapatba, a csapat részének kell lenni. Bizonyos szabályokat el kell fogadni, az egység mindennél fontosabb. Ha valaki ennek nem tud megfelelni, ha valakinek mondjuk könyörögni kell egy nagyon fontos mérkőzés előtt, hogy szálljon fel a buszra, és ugyan, jöjjön már el a csapattal, vagy ha valaki összeverekszik a csapattársával az öltözőben, annak nincs helye a Ferencvárosban" - mondta Orosz Pál a múlt héten a fradi.hu-nak adott interjújában.

Leonardo tehát aligha húzza már magára a Ferencváros mezét, és továbbra is kérdéses több kulcsjátékos sorsa. A vb-t is megjárt Muhamed Besicért tucatjával érkeznek ajánlatok a zöld-fehérekhez, de a bosnyák játékos egyelőre még szabadságát tölti. A 21 éves Besicért olyan klubok versengenek, mint a Sevilla, a Valencia, a Celta Vigo, az Anderlecht vagy a Mönchengladbach, így óriási meglepetés lenne, ha maradna a magyar fővárosban. Német sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a Fradi mégis megvásárolja Mateo Pavlovicot a Werder Brementől. A horvát védő alapembere Doll csapatának, a tavasszal kölcsönben szereplő centerhalfért viszont komoly summát kell letenni az asztalra.

A legtöbb figyelmet mégis Gera Zoltán ügye kapja, az egykori közönségkedvenc tárgyalásban áll a vezetőkkel, jelenleg egyetlen klubhoz sem köti élő szerződés, így ha sikerül megállapodni a feleknek az anyagiakról, a 2004-es bajnokcsapat húzóembere visszatérhet az Üllői útra.


A Fradi az 1-1-es döntetlen után hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást az Európa Liga selejtezőjének első körében. A július 10-én esedékes mérkőzésre még nem kínálnak oddsokat az online fogadóirodák, de amint ez megtörténik, arról természetesen beszámol Nektek a hatharom.com.

[1731074] 2014-07-10 20:30:00 Ferencváros - Sliema W.x;