Átigazolás

Moyes húzhatja keresztül a barcelonai Iniesta-projekt terveit?

Karácsonyi ajándékként Andrés Iniesta szerződésének meghosszabbításával kedveskedne a klub szurkolóinak az FC Barcelona vezérkara. A gránátvörös-kékeknek azonban résen kell lenniük, mert ha nem sikerül megállapodniuk a középpályással, a Manchester United kész lecsapni rá már a januári átigazolási időszakban.

Andrés Iniesta döntés előtt áll: új szerződés Barcelonában vagy irány Manchester?

A katalán lapok arról számolnak be, hogy a világ- és Európa-bajnok játékos 2015 nyaráig szóló kontraktusának meghosszabbítása még ebben a naptári évben megtörténhet. A tárgyalások folyamatban vannak, a klub pedig azt tervezi, hogy a következő hetekben végső lökést ad a megbeszéléseknek annak érdekében, hogy még karácsonyig aláírás kerüljön a papírokra. Ez egyben elhomályosítaná a barcelonai drukkerek bizonytalanságát, akik kedvencüket hosszú időre biztonságban tudhatnák. A folyamat a klubvezetés szándéknyilatkozatával kezdődött a nyár elején, a hivatalos tárgyalások pedig szeptemberben indultak. Az egyeztetések tekintetében két hónap után jelenős előrelépésről szólnak a hírek, a vezérkar ugyanis rájött arra, hogy nagy lépésre kell rászánnia magát azzal, hogy Iniestát az őt megillető módon jutalmazza. A jövő májusban 30. születésnapját ünneplő klasszis talán utolsó profi szerződésének aláírása előtt áll, a klubnál tisztában vannak azzal, hogy a nemzetközileg is kimagasló játékosát tisztességesen kell kezelni.

Josep Maria Bartomeu alelnök a futballistát képviselő Ramón Sostresszel ült tárgyalóasztalhoz, kettejükhöz pedig rövidesen Sandro Rosell elnök is csatlakozik. Szerződése alapján Iniesta a fizetési skála második fokán, Lionel Messi és Xavi Hernández között helyezkedik el, szezononkénti 6 millió eurós bérezéssel. Az új kontraktus 2017-ig szólna, a játszott mérkőzések számának függvényében életbe lépő plusz egy esztendős opcióval. A katalán portálok szerint normális esetben ezen feltételeknek elfogadhatóaknak kell lenniük a középpályás számára.

Ugyanakkor a Manchester United érdeklődése kapcsán előfordulhat, hogy Iniesta nem elégszik meg ennyivel Barcelonában. David Moyes kivetné hálóját a válogatott klasszisra, és a januári átigazolási időszakban az Old Traffordra csábítaná - erről a Daily Mail számolt be. Az angolok úgy tudják, hogy a játékos és a gránátvörös-kék klub vezetői közt lévő nézeteltérések a Vörös Ördögök malmára hajthatják a vizet, Iniesta pedig szerződéshosszabbítás helyett Manchesterbe költözhet.

[1505946] 2013-11-23 16:00:00 Barcelona - Granadax;