NB I

Telefonon szavaztatja szurkolóit a rendbontókról a Fradi

Telefonos felmérést végez szurkolói körében a Ferencváros arról, hogy hogyan viszonyuljon azokhoz a rendbontókhoz, akik az Újpest elleni mérkőzés alatt megpróbáltak betörni a pályára, illetve a lila-fehérek szurkolóinak szektora felé indultak.

Rejtett számról érkező hívást kaptak szerdán estétől a Ferencváros labdarúgóklubjának regisztrált szurkolói, amelyben egy automata arról kérdezte őket, hogy az Újpest elleni rangadó 84. percében történt rendbontás résztvevőivel szemben hogyan lépjen fel a klub. A két opció a renitensek kizárása (1-es gomb), illetve a mellettük való kiállás (2-es gomb).

Az eddig szokatlan eljárás az internetes fórumokon máris vitákat gerjesztett, több drukker is jelezte, hogy az 1-es gombot, azaz a pályára betörők kizárását választotta, mások ugyanakkor nem értettek ezzel egyet.

Volt szép látvány is a lelátón, de sajnos nem csak az - Fotó: fradi.hu

"Gratulálok annak aki az egyes gombot nyomja a telefonhívásra...Büszkék lehettek magatokra..." - olvasható az ulloi129.hu-n, "arra célzol, hogy akik miatt évente milliókat kell fizetni, meg a zártkaputól rettegni, azokat még nekem kéne megvédenem? én máshogy gondolom..." - érkezett rá egy másik hozzászóló válasza.

"Szóval megnyertük egy derbyt, igazán nagy meccset, de néhány felelőtlen elvette a felhőtlen örömünket... Érthetetlen!" - írta még vasárnap Facebook-oldalán Kubatov Gábor klubelnök, aki ezek szerint valószínűleg tartja magát korábban többször is hangoztatott álláspontjához, és az 1-es gombot választaná, ha kapna telefonhívást. Orosz Pál, a labdarúgó zrt. vezérigazgatója szintén elítélte nyilatkozataiban a derbi hajrájában a nézőtéren történteket.

A zöld-fehér klubot a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága kétmillió forint büntetés befizetésére kötelezte rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók rendzavarásai (pirotechnikai eszközök használata, bedobálása, megbotránkoztató rigmusok skandálása) és a nagyszámú hazai szurkoló nézők által elzárt területre történt behatolása miatt, továbbá elrendelte a zöld-fehérek soron következő hazai bajnoki mérkőzésén a Puskás Ferenc Stadion C szektorának és az M-től S-ig tartó szektorainak lezárását is.

Az Újpestnek is fizetnie kell 400 ezer forintot, mivel drukkerei megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak be, pirotechnikai eszközöket használtak, székeket téptek fel és dobáltak be, megbontották és szintén dobálták a kordonokat.

A telefonos szavaztatás alapján komoly lépésekre készül a klubot rendszeresen bajba sodrók ellen az FTC, persze kérdéses, hogy mi lesz a voksolás végeredménye, és hogy valójában mit szándékozik, mit tud tenni a zöld-fehér egyesület.

Fotó forrása: www.fradi.hu

[1480580] 2013-09-22 16:30:00 Ferencváros - Újpestx;