Póker

80 milliót ért a negyedik magyar világbajnoki cím

A Las Vegasban zajló póker-világbajnokságon Szécsi Norbert nagyszerű sikert aratott magyar idő szerint szerdán hajnalban, a magyar játékos mintegy 80 millió forintot kaszált győzelmével.

Szécsi Norbert, a Las Vegasban zajló WSOP-n világbajnoki címet nyert az 1000 dollár nevezési díjú No Limit Holdem versenyen

A magyar versenyző a WSOP 1000 dolláros nevezési díjú No Limit Holdem versenyén 2100 induló közül tudott győzni - írja a pokerakademia.com. A három napos viadal utolsó napját 11 állva maradt versenyző várta, Szécsi Norbert a harmadik helyről kezdte az osztást. Két versenyző kiesésével a kilencfős döntő asztal gyorsan kialakult, majd ugyanilyen ütemben kezdtek el kipotyogni az ellenfelek Szécsi elől.

A magyar játékos néhány szerencsés leosztással - többek között osztott kilencesekkel nyert osztott ászok ellen all-int - jutott el a heads-upig, amelyet zsetonelőnnyel kezdett amerikai ellenfelével szemben. Ezen a napon nem volt ellenszer Szécsi játékára, mindössze hét leosztás után megnyerte az egyoldalú küzdelmet. A magyar fiú győzelemével megszerezte hazánk negyedik világbajnoki címét - és az ezzel járó karkötőt -, nem mellesleg 345 037 dollárral, közel 80 millió forinttal gazdagodott.