Szerencsejáték-ipar

Jelentősen növekedett a spanyol piac 2014-ben

  • Javi Moreno

A felmérésből kiderült, hogy a sportfogadás és az online póker vitte a prímet Hispániában a tavalyi esztendőben.

Habár korábban több kritika is érte a spanyol online szerencsejáték-piacot a különböző szabályozások és a kemény adózási rendszer miatt, a 2014-es esztendőben mintegy 254 millió euróval, vagyis 11%-kal nőtt a szektor bevétele az előző évhez képest - számolt be róla a spanyol online szerencsejátékot szabályozó szervezet.

Ami az utolsó negyedévet illeti, itt is nagy növekedés figyelhető meg a 2013-as adathoz képest, hiszen 65.6 millió euróra nőttek a bevételek, ami 10%-os növekedésnek felel meg. Ami az iparágankénti megoszlást illeti, 52% a sportfogadásból, 23% az online pókerből, 8% az internetes kaszinókból, 17% pedig egyéb formában folyt be a kasszákba.

A növekedést a szervezet annak tudta be, hogy a licenccel rendelkező cégek számtalan újítást vezettek be az online kaszinókban, a játékosok egymás közötti fogadásában, illetve közel 60%-kal többet költöttek a különböző marketingcélokra, mint a 2013-as utolsó negyedévben.

A szabályozó hatóság rámutatott, a növekedés csak még intenzívebb lesz, hiszen a 2015-ös esztendőre legalább tizenkét új szerencsejátékkal foglalkozó szervezet betörése várható a hispán piacra.