Póker

Phelps bemutatkozott új sportja világbajnokságán

Minden idők legeredményesebb olimpikonja, Michael Phelps a londoni olimpia után vonult vissza az úszósporttól, azóta egyre többször bukkan fel a pókerasztalok környékén.

MIchael Phelps a WSOP-n pókerezik

A pokerakademia.com beszámolója szerint a 27 éves amerikai úszó a Las Vegasban zajló póker-világbajnokságon (WSOP) indult egy 2500 nevezési díjú versenyen. Elmondása szerint csak benézett a Rio kaszinóban zajló WSOP helyszínére, azonban barátai unszolására asztalhoz is ült. Phelps nevezési díját két profi pókeres, Antonio Esfandiari és Jeff Gross fizette be.

"Furcsán alakult, mert egyáltalán nem terveztem ma indulni. Úgy gondoltam, kicsit lejövök, körülnézek, megnézem, hogy mennek a dolgok, de aztán az itt lévő pókeres haverok valahogy rábeszéltek az indulásra. Antonio (Esfandiari - a szerk.) és JG (Jeff Gross - a szerk.) azt mondták, összedobják nekem a nevezési díjat, aztán meglátjuk, mi történik az első WSOP versenyemen. Korábban még sosem jártam a WSOP-n, de az itt lévő barátok beszámolói alapján úgy tűnt, óriási móka a vébé. Ha esetleg előbb sikerülne karkötőt nyernem, mint a haveroknak, biztosan teljesen kikészülnek. Meglátjuk..." - mondta a 18-szoros olimpiai bajnok.

Az első napot mindenesetre túlélte Phelps, a 145. helyről várja a folytatást. Minden idők legeredményesebb sportolója már évek óta pókerezik hobbi szinten, legjobb élő torna eredménye 2008-ra datálódik, amikor szintén Las Vegasban kilencedik helyen végzett egy 1500 dollár nevezési díjú No Limit Holdem versenyen.