Edzőkérdés

A Chelsea bejelentette Mourinho kinevezését - hivatalos

A várakozásoknak megfelelően hétfőn bejelentette a Chelsea, hogy José Mourinho lesz a csapat menedzsere a 2013-14-es szezontól.

Négyéves szerződést írt alá a portugál szakember - közölte a Chelsea hivatalos honlapja. A bejelentés várható volt, hiszen hónapok óta rebesgetik, hogy Mourinho visszatér korábbi klubjához, előző egyesülete, a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez is megerősítette ezt, és a hétvégén tévedésből kikerült hétfői dátummal a Premier League hivatalos oldalára is a hír, amely szerint kinevezték őt.

José Mourinho 2004 és 2007 között már dolgozott a Kékeknél, akkor két bajnoki címet, egy FA-kupát és két Ligakupát nyert az együttessel. 2007 szeptemberére azonban megromlott a viszonya Roman Abramovics tulajdonossal, így közös megegyezéssel szerződést bontottak. Egy évvel később az olasz Inter vezetőedzője lett, a milánóiakkal két bajnoki címet nyert, és a Bajnokok Ligájában is győzni tudott. Onnan 2010-ben ment a Real Madridhoz, ahol első idényében a Király Kupát, második szezonjában pedig a bajnoki címet nyerte meg. A Blancók által áhított BL-siker azonban nem jött össze, ráadásul a most véget ért idényben egyre több játékosával veszett össze, és a spanyol média is nagy nyomást gyakorolt rá, ezért szerződést bontott a madridiakkal.

"Nagyon boldog vagyok, hogy Josét újra a Chelsea-nél köszönthetem. Az állandó sikerei, a megszállottsága, az ambíciója miatt ő volt a legfőbb kiszemeltünk. Az a célunk, hogy a klubot folyamatosan fejlesszük, hogy a jövőben is sikeresek legyünk, és José volt az első számú választásunk, mert szerintünk ő a megfelelő menedzser ehhez. Mindig nagyon népszerű ember volt a klubnál, és mindenki nagyon várja, hogy újra együtt dolgozhasson vele" - méltatta Mourinhót Ron Gourlay, a Chelsea ügyvezető igazgatója.

A portugál menedzsert hivatalosan egy hét múlva, június 10-én mutatják be sajtótájékoztató keretében.