La Liga

Ronaldo egy gólra a kétszáztól, a Valladolid megizzasztotta a Real Madridot

A Real Madrid fordulatos mérkőzésen, 4-3-ra győzött a Real Valladolid ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Primera División 34. fordulójában. Cristiano Ronaldo 198. és 199. gólját szerezte a királyiak mezében.

Hét perc elteltével vezetést szerzett a Valladolid a Santiago Bernabéuban, Óscar González pöccintette el a labdát Ricardo Carvalho mellett, nagy lendülettel kapura tört, majd jobbról, Diego López lába mellett a kapuba gurított. (0-1) Gyorsan rákacsoltak a hazaiak és Angel Di María vezérletével hat perc leforgása alatt kétszer is bevették a lila-fehérek kapuját. Az argentin szélső előbb jobbról cselezett középre, életerős lövése Marc Valiente lábáról pattant a hálóba (1-1), majd tökéletes pontossággal tekert középre, Cristiano Ronaldo pedig a vendégvédők között a kapu jobb oldalába bólintott. (2-1) Nem sokkal később azonban "elcsúszott" a madridi védelem, Omar Ramos balról laposan adott középre, a középen tisztán érkező Javi Guerra belebotlott a labdába, így a felek döntetlennel vonulhattak pihenőre. (2-2)

Kakáék a második félidőben már nem adtak esélyt a Valladolidnak - Fotó: AFP

A fordulás után kidomborodott a két csapat közti óriási tudásbeli különbség, José Mourinho együttese nem engedte kibontakozni a látogatókat. Újra előnybe is kerültek a madridiak, Karim Benzema passzát Kaká ballal vágta a kapuba, Jaime Jiménez kapus csak belekapni tudott a labdába. (3-2) Nem sokkal később Mesut Özil is pályára lépett, a német pedig hajszálpontosan tekert középre a szögletzászló mellől, Ronaldo emelkedett, és a léc alá fejelve 199. gólját szerezte a Real Madrid mezében. (4-2) A mérkőzés a csereként beállt Lluis Sastre parádés találata zárta, a középpályás a kígyótérről kapásból bombázott a hálóba, beállítva a 4-3-as végeredményt.

Ronaldo szerdán, a Málaga ellen szerezheti meg 200. gólját a királyi gárda szerelésében, a blancók szombat esti sikere pedig azt is jelenti, hogy a Barcelona vasárnap még nem lehet bajnok hivatalosan.

Primera División
34. forduló
Real Madrid-Real Valladolid 4-3 (2-2)
Gólszerző: M. Valiente (27. - öngól), Ronaldo (32., 70.), Kaká (49.) illetve Óscar González (8.), Javi Guerra (35.), Sastre (87.)
 
Korábban:
Granada-Málaga 1-0 (1-0)
Valencia-Osasuna 4-0 (2-0)
 
Később:
22:00: Deportivo La Coruna-Atlético Madrid
 
Pénteken játszották:
Celta Vigo-Athletic Bilbao 1-1 (0-1)
 
Vasárnap rendezik:
12:00: Mallorca-Levante
17:00: Real Zaragoza-Rayo Vallecano
19:00: Sevilla-Espanyol
21:00: FC Barcelona-Real Betis
 
Hétfőn rendezik:
22:00: Getafe-Real Sociedad