Sportmédia

Az Eurosport idén is a legtöbb sport otthona

Több, mint 20 világbajnokság, 3 tenisz Grand Slam-torna, a 100. Tour de France, WTCC, Rally Európa-bajnokság, Le Mans-i 24 órás autóverseny, páratlan télisport szezon, és a labdarúgó Bundesliga teljes szezonja is képernyőre kerül idén az Eurosporton és az Eurosport 2-n.

A legtöbb sportadóval ellentétben az Eurosport egyik védjegye, hogy nem csak a labdarúgásra helyezi a hangsúlyt, hanem a sportágak széles kínálatával elégíti ki a nézői igényeket. A téli sportok szerelmesei például ezekben a hónapokban kivétel nélkül az Eurosport programjait nézik, hiszen a világkupák versenyein túl a februári alpesi- és északi sí, valamint a biatlon világbajnokságot is ezen a csatornán láthatják Magyarországon.

A teniszt kedvelők sem nagyon kapcsoltak el mostanában, hiszen az év első Grand Slam tornája, az ausztrál nyílt bajnokság is élőben ment az Eurosporton, valamint az Eurosport2-n. Ráadásul a csatorna sugározza majd a Roland Garrost és a US Opent, amely figyelembe véve az erőviszonyokat, újabb izgalmas napokat garantál. Azt például nagyon nehéz megmondani, ki lesz a világelső az év végén…

"Novak Djokovics úgy kezdte az évet, hogy az előző év utolsó tornái alapján várható volt. Továbbra is úgy tűnik, hogy ha sérülés vagy egyéb probléma nem jön közbe, akkor zsinórban a harmadik szezont zárhatja világelsőként. Természetesen nem szabad leírni a nagy négyes másik három tagját sem. Nyilvánvalóan rengetegen kíváncsiak arra, hogy a visszatérő Rafael Nadal mire lesz képes a saját territóriumának számító Roland Garros-on" - mondta Szabó Gábor, az Eurosport magyar nyelvű szerkesztőségének vezetője.

Szintén hiánycikk máshol a snooker és a kerékpár. Az Eurosportnál mindkettőre nagy hangsúlyt fektetnek, előbbiből kis túlzással nincs jelentős verseny, amely ne kerülne képernyőre, közülük is kiemelkedik a világbajnokság. Az Eurosport jó viszonyt ápol a kerékpárosok legnagyobb versenyét szervező ASO-val, így idén is nála lesz látható a 100. Tour de France, de az azt felvezető versenyek, a tavaszi egynapos klasszikusok és a Vuelta is.

Az autómotor- sport rajongók az Eurosport képernyőjén keresztül ismerhették meg Michelisz Norbertet és drukkolhatták végig futamait a privát világbajnoki cím megszerzéséig. A Zengő Motorsport csapata idén a Honda gyári autójával száll versenybe a Túraautó-Világbajnokság mezőnyében, amelynek minden futama látható lesz az Eurosporton.

”Izgatottan várom, hogy egy olyan, autósporttal átitatott márkához csatlakozhassak, mint a Honda. Vezetési szempontból a hátsókerékhajtásról elsőkerékhajtásra váltás nem lesz egyszerű az elején, de a Honda és a csapatom elszántságával és támogatásával most már a hosszú távú célok elérésére koncentrálhatok, hogy még tökéletesebb versenyzővé váljak, még több versenyt nyerjek és lehetőség szerint már a közeljövőben is a világbajnoki címért harcolhassak” – mondta Michelisz Norbert.

A WTCC mellett, többek között a Le Mans-i 24 órás verseny, a Rally Európa-bajnokság is színesíti a technikai sportok kínálatát.

Az úszók és az atléták is főszereplői lesznek a nyári sportközvetítéseknek, hiszen mindkét sportágban világbajnokságot rendeznek. A vizes vb-nek Barcelona ad otthont, míg az atléták Moszkvában mérik össze erejüket. Újra láthatjuk tehát olimpiai bajnokainkat: Gyurta Dánielt a medencében, Pars Krisztián a dobókörben. Maurice Greene pedig állandó magazinműsorban osztja meg véleményét az atlétika-világbajnokság előtt és a Vb ideje alatt.

De akik a labdarúgást kedvelik, azok is jól járnak: az Afrikai Nemzetek Kupája óriási izgalmakat hozott, a Bundesligára pedig minden várakozást felülmúló érdeklődés mutatkozik: a jogok megszerzéséhez képest a német élvonal ma már jóval komolyabb szerepet tölt be. Ennek egyértelmű jele, hogy a Barcelonával sikert sikerre halmozó Josep Guardiola a nyártól a Bayern München kispadjára ül le.

Az Eurosport kommentátor csapatát erősítő Hajdú B. István szerint "a Bundesliga a legdinamikusabban fejlődő bajnokság, ahol mindegyik csapat hétről hétre telt ház előtt játszik, stabil pénzügyi háttér, rendezett körülmények jellemzik a közeget. A Bayernnél úgy gondolhatják, leszerződtették a világ egyik legjobb edzőjét, már most a világ legjobb csapatához, hiszen egy tizenegyesen múlt, hogy nem a Bayern lett a BL-győztes. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy nem csak hazai porondon szeretnének trófeákat nyerni, hanem tartós, például a '70-es évek közepére jellemző európai hegemóniára törnek."