Tour de France

Meglepetés vendégek lesznek az Eurosport közvetítéseiben

A francia kerékpáros körversenyt közvetítő Eurosport csatorna megadja a módját az idén 100. alkalommal sorra kerülő legendás eseménynek. A következő napokban ugyanis a Tour de France-ról korábban tudósító riporterek is szerepet kapnak a közvetítésekben - így egy szakasz erejéig többek között Knézy Jenő is visszatér.

Szombaton Korzika szigetén vette kezdetét a francia kerékpáros körverseny, a Tour de France 100. kiírása. A kerékpározás hazai szerelmesei által mindig várva-várt legendás versenyt az elmúlt évekhez hasonlóan most is az Eurosport közvetíti. Sipos János tavalyi tragikus halála és Knézy Jenő csatornától történő távozása miatt megbomlott a Tourt másfél évtizede közvetítő kommentátor páros, így a 2013-as jubileumi versenyt a Rév Dániel és Székely Dávid közvetíti. A francia központú sportcsatorna magyar szerkesztősége külön művészeti pályázatokat is hirdetett a verseny kapcsán, emellett pedig némi meglepetéssel is készült a háromhetes eseményre.

"A Tour de France-ot évek óta az Eurosport közvetíti, így a csatornánál jó néhányan vannak, voltak olyanok, akik Tourt közvetíthettek. A századik kiírás apropóján elhatároztuk, hogy a korábbi riportereket meghívjuk egy-egy szakasz erejéig a stúdióba, így a következő napok során Szabó Gábor, Knézy Jenő, Gundel Takács Gábor és Dávid Sándor is ott lesz velünk a közvetítés alatt. Azt, hogy ki melyik szakaszra érkezik vendégségbe, hadd ne áruljuk el, ez legyen minden Tour-néző számára meglepetés. Annyit azért elárulhatok, hogy az első vendég szerdán érkezik hozzánk..." - nyilatkozta a hatharom.com-nak a sportkommentátorokat bemutató sorozatunkban is szerepet kapó Székely Dávid.