Felkészülés

A Fradi kétszer is felállt és legyőzte a Dinamo Kijevet

A Ferencváros 3-2-re nyert az ukrán Dinamo Kijev ellen a marbellai edzőtáborban rendezett felkészülési mérkőzésen.

A találkozó elején büntetőhöz jutott a Dinamo Jovanovics szabálytalansága után, a tizenegyest Huszjev magabiztosan értékesítette (0-1). A 32. percben egyenlített a magyar csapat: Zeravica jobb oldali szöglete után Csukics csúsztatását még kivágták a védők, a kipattanót azonban Otten a kapuba lőtte (1-1).

A második félidőre Ricardo Moniz egy helyen változtatott, az ukránok teljes csapatot cseréltek, és újra megszerezték a vezetést: Kravets 17 méterről tüzelt Jova kapujába (1-2). Rövid időn belül ismét felállt a Ferencváros: Bönig beadását Böde Dániel bólintotta a jobb sarokba (2-2). A zöld-fehérek elkapták a fonalat a hajrában, különösen Böde villogott , a 77. percben győztes gólt fejelt Jenner bal oldali beíveléséből (3-2).

A hátralévő időben Somáliának és Bödének is voltak ziccerei. A Fradi 3-2-re győzött, vasárnap a kolozsvári CFR ellen játszik.

Eredmény:
Ferencváros-Dinamo Kijev 3-2 (1-1)
 
FTC: Jova - Jovanovic, Besic, Fell, Bönig - Cukic, Otten - Somalia, Zeravica (Alempijevic, 46.), Jenner - Böde
 
Dinamo Kijev: Koval (Bojko, 46.) - Danilo Silva (Vida, 46.), Hacseridi (Julka, 46.), Mikhalik (Vukojevic, 46.), Selin (Taiwo, 46.) - Garmas (Mehmedi, 46.), Haruna (Bodganov, 46.) - Jarmolenko (Kranjcar, 46.), Guszev (Alijev, 46.), Bezus (Veloso, 46.) - Rubén (Kravets, 46.)
 
Gólszerző: Otten (32.), Böde (55., 77.) ill. Gusev (6.), Kravets (47.)
Sárga lap: Haruna (3.), Bezus (33.), Cukic (83.)