Golf

Negyedmilliárd dollárral láncolta magához a Nike az új Tiger Woodsot

Irgalmatlan összeget fizet az ismert sportszergyártó cég azért, hogy Rory McIlroy reklámozza a jövőben a termékeit.

Minden idők egyik legjobban kereső sportolójává válik hamarosan Rory McIlroy, akivel hétfőn az Abu Dzabiban található Fairmont Hotelben írt alá tízéves (!) szerződést a Nike sportszergyártó cég. A 23 esztendős észak-ír golfozó sajtóinformációk szerint közel negyedmilliárd (250 millió) dollárt kasszíroz az üzlet keretében a következő időszakban. A 2012-es évben McIlroy a profi golfozók európai és amerikai sorozatán is megnyerte a kereseti rangsort, ezzel a szerződéssel kiegészülve pedig igazi csúcsgázsival kalkulálhat.

Mellettem az utódom, kérdezheti a Nike első igazi "golfarca", Tiger Woods - Fotó: Hong Wu/Getty Images

A teniszező Caroline Woznaicki (aki szintén nem keres rosszul) párjának számító McIlroy lesz ezzel a Nike cég második golfozó reklámarca a korábbi világelső Tiger Woods után. A világ egyik legismertebb sportszergyártó cége hosszú távon gondolkozik, ezt jól mutatja, hogy Woods-szal  annak szexbotránya idején sem bontották fel a szerződésüket. A megállapodás a sportágat ismerőket nem érte váratlanul, lévén tudott volt, hogy a két fél tárgyal egymással, ráadásul az Abu Dzabiban ezen a héten rendezendő torna előtt már be is mutatták azt a Nike reklámfilmet (ld. lenti videó), ahol McIlroy és a világranglistán jelenleg a második helyen álló, 14-szeres major győztes Woods közösen mókázik.

A már két major tornát is megnyerő kiváló észak-ír golfozó mostantól kezdve a Nike által készített ütőkkel játszik majd és természetesen a teljes "versenyruházatot" is tőlük kapja majd. A szerződés létrejöttének még lehetnek jogi következményei, a McIlroyt napszemüvegekkel (és szintén jókora pénzösszeggel) ellátó Oakley cég ugyanis azt állítja, hogy az aláírás előtt - a két fél közötti szerződés értelmében - velük kellett volna még egyeztetnie a golfozó menedzsmentjének. A Nike számára ugyanakkor érthetően fontos volt a fiatal és népszerű játékos hosszú távú röghöz kötése, lévén Tiger Woods és Lance Armstrong ilyen-olyan botrányos ügyei után nagy szükségük van egy "tiszta" sportoló megasztárra.